25-minutters boller
·
Her er en utrolig nem opskrift på hjemmelavet, bløde og saftige morgenboller!
De tager 25 minutter at lave – det er dælme nemt!
Tilberedningstid: 25 minutter.
Antal portioner: 12 stk.
Det skal du bruge:
- 50 gram gær.
- 3 dl. lunkent vand.
- 1 spsk. sukker.
- 0,5 tsk. fint salt.
- 115 gram blødt smør.
- Cirka 600 gram hvedemel.
- 1 æg. til pensling.
Sådan gør du:
- Opløs gæret i vandet.
- Herefter tilsætter du sukker, salt og smør og rører det godt sammen.
- Herefter tilsætter du mel – lidt efter lidt – og lader din rørermaskine ælte dejen godt sammen. Det er ikke sikkert, at du skal bruge alt melet – så hold eventuelt 40-50 gram tilbage, som du kan drysse ud på bordet og ælte dejen færdig med.
- Når dejen hænger fint sammen, så hælder du dejen ud på bordet og ælter den sammen med hænderne, indtil dejen slipper dine hænder let.
- Form 12 boller og kom dem direkte over på en beklædt bradepande.
- Lad dem hæve i cirka 15-20 minutter.
- Herefter pensles de med æg og bages ved 220 grader i cirka 14-16 minutter.
- Velbekomme!
Kommentarer