Skinke-oste boller
·
De er IKKE sunde – men de er tilgengæld fantastisk gode 😉
For rigtig lang tid siden læste jeg Familie Journal – og heri fandt jeg denne opskrift.
Den er fuldkommen fantastisk og den går igen og igen og igen herhjemme!
Bollerne er luftige og saftige – gode til morgenmad, madpakken, frokosten – eller bare fordi 🙂
Opskrift til 10 stk.
Det skal du bruge:
- 2,5 dl vand.
- 50 gram gær.
- 0,5 tsk. salt.
- 3 spsk. olie (jeg bruger rapsolie).
- 1 æg.
- 75 gram skinkestrimler.
- 75 gram revet ost (jeg bruger gouda ost jeg selv skære ud).
- 450 gram hvedemel.
Sådan gør du:
- Rør vand og gær sammen og tilsæt så salt, olie, æg, skinke og ost og rør grundigt.
- Rør melet i lidt af gangen og ælt det godt sammen.
- Stil dejen til hævning i 20 minutter.
Vente vente vente…… - Slå dejen ned på bordet og form til 10 boller og lig dem på en beklædt bradepande.
- Stil til efterhævning i 20 minutter.
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Vente vente vente…… - Pensl dine boller med æg.
- Bages i 15 minutter ved 200 grader.
- Mmmmmhhh!
Kommentarer