Banan-chokolade roulade

Bløde fødselsdagsboller

Det her er den skønneste opskrift, på det mest svampede og lækre boller, som jeg til dags dato kan anbefale!

De er utrolig nemme at lave, og de er så skønne og luftige!

Tilberedningstid: 1,5 time. 
Antal portioner: 16 stk. 
Det skal du bruge:

  • 20 gram gær.
  • 5 dl. letmælk.
  • 1,5 dl. smagsneutral olie (jeg brugte rapsolie).
  • Cirka 800 gram hvedemel (+ lidt til at forme dem med efterfølgende).
  • 3 spsk. sukker.
  • Lidt salt.

Sådan gør du:

  • Smuldre gæret i en skål.
  • Lun mælken op indtil den er lillefinger varm, og hæld den så over i skålen med gær for at opløse gæret.
  • Tilsæt sukker, salt og olie, og rør det hele godt sammen.
  • Herefter tilsætter du hvedemel og ælter dejen godt sammen (jeg brugte min røremaskine, som fik lov til at ælte dejen sammen i cirka 5 minutter).
  • Herefter vejer du dejen af på en vægt og bruger tallet, som dejen vejer og dividere med 16 (så får du 16 ensartet boller), du kan også sagtens dele dejen op i cirka 16 lige store stykker, hvis ikke du gider til at veje af.
  • Herefter former du bollerne og placere dem på en bradepande (jeg kunne have alle sammen på én bradepande), og så ligger du et viskestykke henover og lader dem hæve i cirka 1,5 time et lunt sted.
  • Bollerne pensles med mælk og bages ved 200 grader varmluft i cirka 13-15 minutter.
  • Herefter lader du dem afkøle på en rist.
  • Velbekomme!

Kommentarer

Hvad har du på hjertet?

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Se næste indlæg

Banan-chokolade roulade