Glutenfri chokoladetærte

Bløde bamse-pølsehorn

En gang imellem er det skønt, med et helt hvidt og glutenrigt pølsehorn, som er så luftigt, at når du trykker på det, så blusser det sig op igen! Mmmmmhhhh…..

Her er mit eksempel på verdens bedste pølsehorn, hvis du er sulten for sjov!

Antal portioner: 12 stk. 
Tilberedningstid: 2 timer.
Det skal du bruge:

  • 12 partypølser.
  • cirka 750 gram hvedemel.
  • 50 gram smeltet smør.
  • 1,5 spsk. sukker.
  • 50 gram gær.
  • 0,5 liter minimælk.
  • 1 tsk. salt.
  • 1 æg til pensling.

Sådan gør du:

  • Kom smør og mælk i en gryde, og lad smørret smeltet i mælken. Når temperaturen er lillefingervarm (du må ikke brænde dig), så hælder du det op i en skål og smuldre gæret heri. Rør gæren ud.
  • Herefter tilsætter du sukker, salt og cirka 700 gram hvedemel. Herefter ælter du dejen godt sammen. Dejen vil føles våd og en smule klistret, og det er helt perfekt.
  • Beklæd skålen med husholdningsfilm og derefter et viskestykke. Stil dejen til hævning et lunt sted i cirka 35 minutter.
  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Kom halvdelen af din dej ud på et meldrysset bord, hvor du ælter den godt sammen, så den ikke længere er så klistret.
  • Del dejen i 6 lige store stykker, som du rulle til lange strimler, som du vikler om pølsen.
  • Når du har gjort det, gentager du processen ved den anden halvdel af dejen.
  • Stil pølsehornene til efterhævning i cirka 10 minutter.
  • Pensl med 1 sammenpisket æg og lad dem bage i cirka 15 minutter.
  • Velbekomme!

Kommentarer

Hvad har du på hjertet?

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Se næste indlæg

Glutenfri chokoladetærte