Klassiske tarteletter
·
Aftensmad· Laura Buje
Her er mit bedste bud på tarteletter, som mormor laver dem!
Antal portioner: 4 personer.
Tilberedningstid: 1 time.
Det skal du bruge:
- 450 gram kyllingebryst.
- 1 hønsebouillon (terning).
- En gryde fyldt med vand.
- 3 spsk. hvedemel.
- 2 spsk. smør.
- 1 dl. hønsebouillon.
- 3. dl. sødmælk.
- 1 dl. fløde.
- Salt og peber efter smag.
- 1 dl. ærter.
- Tarteletskaller.
Sådan gør du:
- Kom de rå stykker kyllingebryst op i gryden sammen med din bouillon terning, og lad det koge indtil kyllingebrystet er helt mørt.
- Herefter tager du kyllingebrysterne op af vandet og plukker det fra hinanden med to gafler.
- Gem 1 dl. af kogevandet (hønsebouillon) og hæld resten ud.
- I en gryde kommer du smør og hvedemel og laver en melbolle. Skru forsigtigt op på blusset.
- Tilsæt så mælk og bouillon og giv det et lille opkog, så det tykner.
- Tilsæt så kyllingebryst og fløde. Måske skal du bruge lidt mere mælk – afhængig af konsistens.
- Tilsæt så ærter, salt og peber.
- Varm dine skaller op og servér.
- Velbekomme!
Kommentarer