25-minutters boller

Klassiske tarteletter

Her er mit bedste bud på tarteletter, som mormor laver dem!

Antal portioner: 4 personer.
Tilberedningstid: 1 time.
Det skal du bruge:

  • 450 gram kyllingebryst.
  • 1 hønsebouillon (terning).
  • En gryde fyldt med vand.
  • 3 spsk. hvedemel.
  • 2 spsk. smør.
  • 1 dl. hønsebouillon.
  • 3. dl. sødmælk.
  • 1 dl. fløde.
  • Salt og peber efter smag.
  • 1 dl. ærter.
  • Tarteletskaller.

Sådan gør du: 

  • Kom de rå stykker kyllingebryst op i gryden sammen med din bouillon terning, og lad det koge indtil kyllingebrystet er helt mørt.
  • Herefter tager du kyllingebrysterne op af vandet og plukker det fra hinanden med to gafler.
  • Gem 1 dl. af kogevandet (hønsebouillon) og hæld resten ud.
  • I en gryde kommer du smør og hvedemel og laver en melbolle. Skru forsigtigt op på blusset.
  • Tilsæt så mælk og bouillon og giv det et lille opkog, så det tykner.
  • Tilsæt så kyllingebryst og fløde. Måske skal du bruge lidt mere mælk – afhængig af konsistens.
  • Tilsæt så ærter, salt og peber.
  • Varm dine skaller op og servér.
  • Velbekomme!

Kommentarer

Hvad har du på hjertet?

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Se næste indlæg

25-minutters boller