Bløde bamseboller
·
Her er min yndslings opskrift på bløde, luftige og lækre bambseboller!
Det er nærmest blevet den ugentlige weekends-ting herhjemme, og de falder i god jord hver gang 😉
Tilberedningstid: 1 time.
Antal portioner: 14 stk.
Det skal du bruge:
- 50 gram gær.
- 2,5 dl. minimælk.
- 500 gram hvedemel.
- 2,5 spsk. sukker.
- 130 gram smør.
- 1 tsk. salt.
- 1 æg (+1 til pensling).
Sådan gør du:
- I en skål smuldre du gær.
- I en gryde kommer du mælk og smør i, og luner det godt op, indtil smørret er et smeltet. Du må ikke brænde dig på mælken – den skal være lillefingervarm.
- Hæld sådan mælken og det smeltede smør i skålen med gær, og rør det godt rundt, indtil gæret er opløst.
- Herefter tilsætter du sukker, salt og æg og rører godt rundt.
- Til sidst tilsætter du hvedemel og lader din rørermaskine ælte dejen godt sammen i et par minutter.
- Herefter kan dejen føles en smule våd, og det er helt perfekt!
- Kom husholdningsfilm henover skålen og dernæst et viskestykke, og stil så dejen til hævning et lunt sted i cirka 25-30 minutter.
- Herefter hælder du dejen ud på et meldrysset bord og former 14 lige store boller.
- Stil dem til efterhævning i yderligere 25-30 minutter.
- Tænd så ovnen på 220 grader og pensl dine boller med et sammenpisket æg.
- Bollerne bages ved 220 grader varmluft i cirka 12-15 minutter.
- Lad dem afkøle på en rist.
- Velbekomme!
Kommentarer