Koldhævet havregrynsboller

Bløde bamseboller

Her er min yndslings opskrift på bløde, luftige og lækre bambseboller!

Det er nærmest blevet den ugentlige weekends-ting herhjemme, og de falder i god jord hver gang 😉

Tilberedningstid: 1 time.
Antal portioner: 14 stk. 
Det skal du bruge: 

  • 50 gram gær.
  • 2,5 dl. minimælk.
  • 500 gram hvedemel.
  • 2,5 spsk. sukker.
  • 130 gram smør.
  • 1 tsk. salt.
  • 1 æg (+1 til pensling).

Sådan gør du:

  • I en skål smuldre du gær.
  • I en gryde kommer du mælk og smør i, og luner det godt op, indtil smørret er et smeltet. Du må ikke brænde dig på mælken – den skal være lillefingervarm.
  • Hæld sådan mælken og det smeltede smør i skålen med gær, og rør det godt rundt, indtil gæret er opløst.
  • Herefter tilsætter du sukker, salt og æg og rører godt rundt.
  • Til sidst tilsætter du hvedemel og lader din rørermaskine ælte dejen godt sammen i et par minutter.
  • Herefter kan dejen føles en smule våd, og det er helt perfekt!
  • Kom husholdningsfilm henover skålen og dernæst et viskestykke, og stil så dejen til hævning et lunt sted i cirka 25-30 minutter.
  • Herefter hælder du dejen ud på et meldrysset bord og former 14 lige store boller.
  • Stil dem til efterhævning i yderligere 25-30 minutter.
  • Tænd så ovnen på 220 grader og pensl dine boller med et sammenpisket æg.
  • Bollerne bages ved 220 grader varmluft i cirka 12-15 minutter.
  • Lad dem afkøle på en rist.
  • Velbekomme!

Kommentarer

Hvad har du på hjertet?

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Se næste indlæg

Koldhævet havregrynsboller