Klassiske tarteletter

Stegt flæsk med persillesovs

En skøn klassiker – som vinder hvergang! Danmarks nationalsovs!

Antal portioner: 2 personer.
Tilberedningstid: 45 minutter. 
Det skal du bruge:

  • 400 gram flæsk i skiver.
  • 8 små nye danske kartofler.
  • 2 håndfulde frisk persille (finthakket).
  • 2 spsk. hvedemel.
  • 2 spsk. smør.
  • 1 knivspids friskrevet muskatnød.
  • 400 ml. letmælk.
  • Salt og peber.

Sådan gør du:

  • Sæt dine kartofler til kogning.
  • Varm din ovn op på 225 grader varmluft og fordel flæsket på en rist (et fornuftigt tip er, at have et fad under risten, så fedtstoffet fra flæsket drypper deri i stedet for i ovnen).
  • Varm dit flæsk på hver side i cirka 12-15 minutter.
  • I en gryde kommer du smør og hvedemel og laver en melbolle.
  • Tilsæt så mælk og giv det et lille opkog.
  • Tilsæt persille, muskatnød, salt og peber og smag til. Måske skal du bruge mere mælk, afhængig af konsistens.
  • Velbekomme!

Kommentarer

Hvad har du på hjertet?

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Se næste indlæg

Klassiske tarteletter