25-minutters boller

Her er en utrolig nem opskrift på hjemmelavet, bløde og saftige morgenboller! De tager 25 minutter at lave - det er dælme nemt! Tilberedningstid: 25 minutter. Antal portioner: 12 stk. Det skal du bruge:
  • 50 gram gær.
  • 3 dl. lunkent vand.
  • 1 spsk. sukker.
  • 0,5 tsk. fint salt.
  • 115 gram blødt smør.
  • Cirka 600 gram hvedemel.
  • 1 æg. til pensling.
Sådan gør du:
  • Opløs gæret i vandet.
  • Herefter tilsætter du sukker, salt og smør og rører det godt sammen.
  • Herefter tilsætter du mel - lidt efter lidt - og lader din rørermaskine ælte dejen godt sammen. Det er ikke sikkert, at du skal bruge alt melet - så hold eventuelt 40-50 gram tilbage, som du kan drysse ud på bordet og ælte dejen færdig med.
  • Når dejen hænger fint sammen, så hælder du dejen ud på bordet og ælter den sammen med hænderne, indtil dejen slipper dine hænder let.
  • Form 12 boller og kom dem direkte over på en beklædt bradepande.
  • Lad dem hæve i cirka 15-20 minutter.
  • Herefter pensles de med æg og bages ved 220 grader i cirka 14-16 minutter.
  • Velbekomme!