Svampet hvidløgs-foccacia
·
Det er et vanvittig nemt brød og bage, og det er svampet og lækkert hver gang.
Det er i øvrigt helt perfekt til de varme sommeraftener, som vi går i møde!
Tilberedningstid: 3 timer.
Antal portioner: 10 personer.
Det skal du bruge:
- 450 gram hvedemel.
- 30 gram gær.
- 5,5 dl. lunkent vand.
- 3 tsk. salt.
- 3 tsk. timian.
- 3 spsk. olivenolie.
- 4 fed hvidløg, presset.
- Frisk timian og rosmarin til pynt.
Sådan gør du:
- Opløs dit smuldret gær i en skål med lunkent vand.
- Tilsæt salt, presset fed hvidløg og timian og rør det godt sammen.
- Tilsæt hvedemel og rør det sammen med en gaffel – du må ikke ælte denne dej.
- Dejen vil føles våd og flydende – men det er lige præcis sådan den skal være!
- Dæk din skål til med husholdningsfilm og lad dejen hæve ved stuetemperater i cirka en time.
Vente vente vente….. - Når der er gået en time, beklæder du en firkantet springform og hælder din dej ud herpå.
- Smør dejen med olivenolie og drys med flagesalt.
- Gør et viskestykke vådt og fold det henover bradepanden og lad det efterhæve i cirka en time mere.
- Bag brødet ved 220 grader i cirka 25 minutter.
- Når brødet er færdigbagt pensler du igen brødet med en smule olivenolie og fordeler frisk timian og rosmarin ovenpå.
- Skær brødet ud i præsentable stykker og nyd det.
- Kan sagtens fryses ned.
- Velbekomme!
Kommentarer