Påske cheesecake

Svampet hvidløgs-foccacia

Det er et vanvittig nemt brød og bage, og det er svampet og lækkert hver gang.

Det er i øvrigt helt perfekt til de varme sommeraftener, som vi går i møde!

Tilberedningstid: 3 timer.
Antal portioner: 10 personer.  

Det skal du bruge: 

  • 450 gram hvedemel.
  • 30 gram gær.
  • 5,5 dl. lunkent vand.
  • 3 tsk. salt.
  • 3 tsk. timian.
  • 3 spsk. olivenolie.
  • 4 fed hvidløg, presset.
  • Frisk timian og rosmarin til pynt.

Sådan gør du: 

  • Opløs dit smuldret gær i en skål med lunkent vand.
  • Tilsæt salt, presset fed hvidløg og timian og rør det godt sammen.
  • Tilsæt hvedemel og rør det sammen med en gaffel – du må ikke ælte denne dej.
  • Dejen vil føles våd og flydende – men det er lige præcis sådan den skal være!
  • Dæk din skål til med husholdningsfilm og lad dejen hæve ved stuetemperater i cirka en time.
    Vente vente vente…..
  • Når der er gået en time, beklæder du en firkantet springform og hælder din dej ud herpå.
  • Smør dejen med olivenolie og drys med flagesalt.
  • Gør et viskestykke vådt og fold det henover bradepanden og lad det efterhæve i cirka en time mere.
  • Bag brødet ved 220 grader i cirka 25 minutter.
  • Når brødet er færdigbagt pensler du igen brødet med en smule olivenolie og fordeler frisk timian og rosmarin ovenpå.
  • Skær brødet ud i præsentable stykker og nyd det.
  • Kan sagtens fryses ned.
  • Velbekomme!

Kommentarer

Hvad har du på hjertet?

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Se næste indlæg

Påske cheesecake