Hakkebøf med bløde løg, rødkålssalat og timianfritter
·
Den her ret er skøn. Den er nem at lave og det er en ret der ikke kræver specielt mange elementer, og her kan alle være med i køkkenet!
Tilberedningstid: 1 time.
Antal portioner: 4 personer.
Det skal du bruge (bøffer):
- 600 gram oksefars 3-7 %.
- 0,5 tsk. spidskommen.
- 1 tsk. tørret rosmarin.
- 1 tsk. salt.
- Frisk kværnet peber.
- 2 løg i skiver + 1 spsk. rapsolie til stegning.
Sådan gør du:
- Ælt spidskommen, rosmarin, salt og peber godt ind i farsen og lad det trække i cirka 10 minutter.
- Kom dine løg og olie på en pande og brun dem godt af i cirka 5 minutter.
- Fjern løgene fra panden og form så dine bøffer og steg dem indtil de er færdige.
Det skal du bruge (fritter):
- 500 gram kartofler i skiver.
- 2 spsk. timian.
- 1 tsk. groft salt.
- 4 spsk. rapsolie.
Sådan gør du:
- Lav en skål med koldt vand og kom dine kartofler i skiver heri, så det kan trække alt stivelsen ud af kartoflerne.
- Lad det trække i cirka 5 minutter.
- Hæld vandet fra og kom dem op i skålen igen og tilsæt olie, timian og salt og rør det godt sammen.
- Kom fritterne på en beklædt bradepande og bag dem i en foropvarmet ovn ved 200 grader i cirka 35 minutter.
Det skal du bruge (rødkålssalat):
- 250 gram hakket rødkål.
- Saften fra en halv appelsin.
- 0,5 spsk. friskrevet ingefær.
- 0,5 dl. vand.
- 20 gram hakkede valnødder.
- 30 gram tørrede tranebær.
- 1 æble i tern.
- 2 spsk. æbleeddike.
Sådan gør du:
- Kom rødkål og vand på en pande og lad det koge godt op. Alt vandet skal fordampe.
- Når vandet er fordampet tilsætter du appelsinsaft, revet ingefær og æbleeddike og lader det simre i cirka 5-10 minutter.
- Kom rødkålen på et fad og fordel æbletern, tranebær og valnødder ovenpå rødkålen.
- Velbekomme!
Kommentarer