Banan-chokolade roulade
·
Roulade er den nemmeste kage, som du overhovedet kan lave!
Den tager 20 minutter at lave – fra du går igang – til den er serveringsklar!
….og den her opskrift, det er blevet min favorit!
Tilberedningstid: 20 minutter.
Antal portioner: 8 personer.
Det skal du bruge (roulade):
- 3 æg.
- 125 gram sukker.
- 2 spsk. kakaopulver.
- 50 gram kartoffelmel.
- 1,5 tsk. bagepulver.
Sådan gør du:
- Æg og sukker piskes luftigt, hvidt og skummende.
- Herefter sigtes kakaopulver, kartoffelmel og bagepulver ned i blandingen, og det vendes forsigtigt sammen med en dejskraber.
- Dejen hældes ud på en bradepande beklædt i bagepapir og bages ved 225 grader varmluft i 5 minutter.
- Herefter vendes dejen ud på et nyt stykke bagepapir, som er drysset med sukker. Tag et viskestykke og gør helt vådt – men vrid det lige for vand – det ligger du ovenpå bagepapiret, hvor rouladen hænger fast på (det gør det nemmere at frigøre rouladen fra bagepapiret, når du fugtiggøre dejen).
- Riv nu forsigtigt bagepapiret af.
- Nu skal du lave fyldet.
Det skal du bruge (fyld):
- 250 ml. piskefløde.
- 1 banan.
- 2 tsk. Nesquick kakaopulver.
- 1 tsk. vaniljepulver.
Sådan gør du:
- Pisk fløde, kakao og vaniljepulver fast og luftigt.
- Skær bananen ud i små stykker og vend sammen med flødeskummen.
- Herefter fordelen du cremen udover hele roulade.
- Rul nu rouladen sammen, som ville du rulle en sushi-rulle sammen.
- Skær herefter enderne af og pynt eventuelt med frisk banan og skovsyre.
- Kan serveres med det samme – men har bestemt ikke noget imod at stå på køl et par timer før servering.
- Velbekomme!
Kommentarer