Hummerbisque

Tomat-flødesovs

Nytårsaften havde vi en hulens masse oksemørbrad tilbage, og det skulle jo selvfølgelig nydes!

Vi havde sådan lyst til en cremet tomat-flødesovs og noget frisk pasta, så det blev ligesom hovedelementerne i retten.

Tomat-flødesovsen her er egentlig basis-opskriften, og så kan du selv tilsætte det kød, som du nu engang ligger inde med. Det kan være alt fra kylling fra dagen før, oksekød, svinekød – kært barn har mange navne – vi brugte som sagt oksemørbrad, og det smagte altså bare skide godt!

Tilberedningstid: 20 minutter. 
Antal portioner: 4 personer. 
Det skal du bruge:

  • 2 dåser hakkede tomater.
  • 1 spsk. tomatpuré.
  • 2 tsk. engelsk sauce.
  • 1 tsk. hvidvinseddike.
  • 0,5 tsk. sukker.
  • 2 fed hvidløg.
  • 1 løg.
  • Et par stilke frisk timian.
  • Salt og peber.
  • 1,5 dl. piskefløde.
  • Valgfrit kød – cirka 400 gram – færdigstegt.
  • Frisk pasta.

Sådan gør du:

  • I en blender kommer du hakkede tomater, tomatpuré, engelsk sauce, hvidvinseddike, sukker, hvidløg, løg, timian, salt og peber. Blend tomatsovsen til en lind masse.
  • Herefter kommer du kødet (som er skåret i enten strimler eller små stykker) op på en pande med høje kanter, og så hælder du tomatsovsen udover.
  • Lad det varme godt op og smag til med salt og peber.
  • Når det har simret i cirka 5 minutter, så tilsætter du fløden og smager til igen.
  • Kog dit pasta, som anvist på pakken.
  • Serveres når pastaen er færdigkogt.
  • Velbekomme!

Kommentarer

Hvad har du på hjertet?

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Se næste indlæg

Hummerbisque