Tomat-flødesovs
·
Nytårsaften havde vi en hulens masse oksemørbrad tilbage, og det skulle jo selvfølgelig nydes!
Vi havde sådan lyst til en cremet tomat-flødesovs og noget frisk pasta, så det blev ligesom hovedelementerne i retten.
Tomat-flødesovsen her er egentlig basis-opskriften, og så kan du selv tilsætte det kød, som du nu engang ligger inde med. Det kan være alt fra kylling fra dagen før, oksekød, svinekød – kært barn har mange navne – vi brugte som sagt oksemørbrad, og det smagte altså bare skide godt!
Tilberedningstid: 20 minutter.
Antal portioner: 4 personer.
Det skal du bruge:
- 2 dåser hakkede tomater.
- 1 spsk. tomatpuré.
- 2 tsk. engelsk sauce.
- 1 tsk. hvidvinseddike.
- 0,5 tsk. sukker.
- 2 fed hvidløg.
- 1 løg.
- Et par stilke frisk timian.
- Salt og peber.
- 1,5 dl. piskefløde.
- Valgfrit kød – cirka 400 gram – færdigstegt.
- Frisk pasta.
Sådan gør du:
- I en blender kommer du hakkede tomater, tomatpuré, engelsk sauce, hvidvinseddike, sukker, hvidløg, løg, timian, salt og peber. Blend tomatsovsen til en lind masse.
- Herefter kommer du kødet (som er skåret i enten strimler eller små stykker) op på en pande med høje kanter, og så hælder du tomatsovsen udover.
- Lad det varme godt op og smag til med salt og peber.
- Når det har simret i cirka 5 minutter, så tilsætter du fløden og smager til igen.
- Kog dit pasta, som anvist på pakken.
- Serveres når pastaen er færdigkogt.
- Velbekomme!
Kommentarer