Foccacia med rosmarin, rødløg og tomat
·
Mit yndlings brød er uden at tøve, foccacia brød!
Det er et luftigt, smagfuldt, smukt og ekstremt svampet brød som fungere rigtig godt i stort set alle hoved-/ og forretter.
Det ekstremt nemt og lave et foccacia brød – egentlig er bagværk ikke min stærkeste side, men jeg er slap igennem et ekstremt perfekt foccacia brød – i første hug!! Så til dig der sidder derude og synes det ser uoverskueligt ud – kom i sving, det er pære nemt!
Nu sidder foccacia opskriften i hovedet og den fungere hvergang nu – og bliver stort set også bagt hver gang vi får gæster på besøg 😉
Prøv den her skønne opskrifter som virkelig smager af noget!
Opskrift til 12 personer:
Det skal du bruge:
- 500 gram hvedemel.
- 25 gram gær.
- 5 dl. lunkent vand.
- 3 tsk. salt.
- 3 tsk. timian.
- 3 spsk. olivenolie.
- 200 gram små tomater.
- 4 stilke rosmarin.
- 1 rødløg.
Sådan gør du:
- Opløs dit smuldret gær i en skål med dine 5 dl. lunkent vand.
- Tilsæt salt og timian og rør det godt sammen.
- Tilsæt hvedemel og rør det sammen med en gaffel – du må ikke ælte denne dej.
- Dejen vil føles våd og lidt flydende – men det er lige præcis sådan den skal være!
- Dæk din skål til med husholdningsfilm og lad dejen hæve ved stuetemperater i cirka en time.
Vente vente vente….. - Når der er gået en time, beklæder du en bradepande og hælder din dej ud herpå.
- Stik dine hele cherrytomater ned fordelt rundt i dejen.
- Fordel dine skårene rødløg og dine rosmarin blade rundt om ovenpå dejen.
- Smør dejen med olivenolie og drys med flagesalt.
- Gør et viskestykke vådt og fold det henover bradepanden og lad det efterhæve i cirka en time mere.
- Bag brødet ved 220 grader i cirka 25 minutter.
- Når brødet er færdigbagt pensler du igen brødet med en smule olivenolie.
- Klar til servering – mums!
Kommentarer