Hummerhaler

Hummerbisque

Hummerbisque er den skønneste suppe du kan lave, når du aftenen forinden har siddet og pillet hummerhaler til et lækkert stykke flütes!

Du skal huske, at gemme alle skallerne – for det er dem, som giver smagen i suppen. Og hvis du har flere hummerhaler til overs, så er det et endnu større plus – de er nemlig rigtig skønne, at komme oveni i suppen lige inden servering!

Det er nok verdens nemmeste suppe – den passer bare sig selv!

Tilberedningstid: 1 time. 
Antal portioner: 4 personer. 
Det skal du bruge:

  • Skallerne fra 1 kilo pillede hummerhaler.
  • 1 grofthakket løg.
  • 0,5 liter bouillon – jeg brugte grøntsagsbouillon.
  • 1 porre, skåret i tynde skiver.
  • 1 spsk. tomatpuré.
  • 3 dl. piskefløde.
  • 2 fed hvidløg.
  • 2 tsk. paprika.
  • 3 spsk. olivenolie.
  • Salt og peber.

Sådan gør du:

  • Alle skallerne kommet du op i en stor gryde sammen med olivenolie, paprika, tomatpure, hvidløg og løg og skruer godt op for varmen.
  • Herefter tilsætter du porre og bouillon og lader det koge op. Herefter lader du det simre i cirka 20-30 minutter. Herefter smager du på suppen – smag til med salt og peber.
  • Når den er smagt til, og du synes, at smagen er lige i skabet, så lader du suppen stå og hvile i cirka et kvarter, og herefter sier du skallerne og grøntsagerne fra.
  • Nu skal du tilsætte fløden, og du giver igen suppen et opkog og smager til.
  • Herefter servere du suppen – eventuelt med hummerhaler og et flütes.
  • Velbekomme!

Kommentarer

Hvad har du på hjertet?

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Se næste indlæg

Hummerhaler