Hummerbisque
Hummerbisque er den skønneste suppe du kan lave, når du aftenen forinden har siddet og pillet hummerhaler til et lækkert stykke flütes!
Du skal huske, at gemme alle skallerne – for det er dem, som giver smagen i suppen. Og hvis du har flere hummerhaler til overs, så er det et endnu større plus – de er nemlig rigtig skønne, at komme oveni i suppen lige inden servering!
Det er nok verdens nemmeste suppe – den passer bare sig selv!
Tilberedningstid: 1 time.
Antal portioner: 4 personer.
Det skal du bruge:
- Skallerne fra 1 kilo pillede hummerhaler.
- 1 grofthakket løg.
- 0,5 liter bouillon – jeg brugte grøntsagsbouillon.
- 1 porre, skåret i tynde skiver.
- 1 spsk. tomatpuré.
- 3 dl. piskefløde.
- 2 fed hvidløg.
- 2 tsk. paprika.
- 3 spsk. olivenolie.
- Salt og peber.
Sådan gør du:
- Alle skallerne kommet du op i en stor gryde sammen med olivenolie, paprika, tomatpure, hvidløg og løg og skruer godt op for varmen.
- Herefter tilsætter du porre og bouillon og lader det koge op. Herefter lader du det simre i cirka 20-30 minutter. Herefter smager du på suppen – smag til med salt og peber.
- Når den er smagt til, og du synes, at smagen er lige i skabet, så lader du suppen stå og hvile i cirka et kvarter, og herefter sier du skallerne og grøntsagerne fra.
- Nu skal du tilsætte fløden, og du giver igen suppen et opkog og smager til.
- Herefter servere du suppen – eventuelt med hummerhaler og et flütes.
- Velbekomme!
Kommentarer