Hummerbisque

Hummerbisque er den skønneste suppe du kan lave, når du aftenen forinden har siddet og pillet hummerhaler til et lækkert stykke flütes! Du skal huske, at gemme alle skallerne - for det er dem, som giver smagen i suppen. Og hvis du har flere hummerhaler til overs, så er det et endnu større plus - de er nemlig rigtig skønne, at komme oveni i suppen lige inden servering! Det er nok verdens nemmeste suppe - den passer bare sig selv! Tilberedningstid: 1 time.  Antal portioner: 4 personer.  Det skal du bruge:
  • Skallerne fra 1 kilo pillede hummerhaler.
  • 1 grofthakket løg.
  • 0,5 liter bouillon - jeg brugte grøntsagsbouillon.
  • 1 porre, skåret i tynde skiver.
  • 1 spsk. tomatpuré.
  • 3 dl. piskefløde.
  • 2 fed hvidløg.
  • 2 tsk. paprika.
  • 3 spsk. olivenolie.
  • Salt og peber.
Sådan gør du:
  • Alle skallerne kommet du op i en stor gryde sammen med olivenolie, paprika, tomatpure, hvidløg og løg og skruer godt op for varmen.
  • Herefter tilsætter du porre og bouillon og lader det koge op. Herefter lader du det simre i cirka 20-30 minutter. Herefter smager du på suppen - smag til med salt og peber.
  • Når den er smagt til, og du synes, at smagen er lige i skabet, så lader du suppen stå og hvile i cirka et kvarter, og herefter sier du skallerne og grøntsagerne fra.
  • Nu skal du tilsætte fløden, og du giver igen suppen et opkog og smager til.
  • Herefter servere du suppen - eventuelt med hummerhaler og et flütes.
  • Velbekomme!