Vitaminrig karrysuppe
·
Den her cremede karrysuppe får dig i det orientalske køkken – den har den perfekte smag af alting!
Jeg er vild med konsistensen (og her har jeg gjort noget ret usædvanligt i en karrysuppe) MEN! I stedet for at jævne suppen med mel, eller helt lade vær med at jævne den – for så at få en totalt fesen og tynd konsistens – ja, så har jeg kogt en håndfuld kartofler med, som jeg så har blendet med min stavblender inden jeg kom de resterende grøntsager i. Dét er edermame lækkert!
Tilberedningstid: 45 minutter.
Antal portioner: 2 personer.
Det skal du bruge:
- 1,5 liter hønsebouillon.
- 2 løg, grofthakket.
- 2 fed hvidløg, grofthakket.
- 1 håndfuld kartofler i små stykker.
- 3 spsk. karry.
- 2 dl. kokosmælk light.
- 1 spsk. olivenolie.
- 1 håndfuld ananas stykker.
- 2 gulerødder i små stykker.
- 3 stilke forårsløg.
- 2 spsk. pikantost fra Buko.
- 1 tsk. chilipaste.
- 1 tsk. muskatnød.
- 1 tsk. paprika.
- 0,5 tsk. gurkemeje.
- Salt og peber.
- 2 stk. kyllingebryst.
- Ris.
- Grove flütes.
Sådan gør du:
- Kom olivenolie, kartofler, løg, hvidløg og karry op i en stor gryde og lad det stege godt igennem.
- Tilsæt så din bouillon og lad det simre i cirka 15 minutter.
- Efter 15 minutter, finder du din stavblender frem og blender alt i gryden til massen er lind.
- Rør så kokosmælk, gulerødder, forårsløg, ananas, chilipasta, pikantost, muskatnød, paprika, gurkemeje, salt og peber i og giv det et opkog.
- Skær dine kyllingebryster ud i små strimler og steg dem ganske kort på panden og kom dem så over i suppen og lad dem koge med.
- Smag til og servér med ris og grove flütes (vi får faktisk altid banan og kokos i vores suppe også – det burde I prøve!)
- Velbekomme!
Kommentarer