Sund udgave af boller i karry

Vitaminrig karrysuppe

Den her cremede karrysuppe får dig i det orientalske køkken – den har den perfekte smag af alting!
Jeg er vild med konsistensen (og her har jeg gjort noget ret usædvanligt i en karrysuppe) MEN! I stedet for at jævne suppen med mel, eller helt lade vær med at jævne den – for så at få en totalt fesen og tynd konsistens – ja, så har jeg kogt en håndfuld kartofler med, som jeg så har blendet med min stavblender inden jeg kom de resterende grøntsager i. Dét er edermame lækkert!

Tilberedningstid: 45 minutter. 
Antal portioner: 2 personer. 
Det skal du bruge:

  • 1,5 liter hønsebouillon.
  • 2 løg, grofthakket.
  • 2 fed hvidløg, grofthakket.
  • 1 håndfuld kartofler i små stykker.
  • 3 spsk. karry.
  • 2 dl. kokosmælk light.
  • 1 spsk. olivenolie.
  • 1 håndfuld ananas stykker.
  • 2 gulerødder i små stykker.
  • 3 stilke forårsløg.
  • 2 spsk. pikantost fra Buko.
  • 1 tsk. chilipaste.
  • 1 tsk. muskatnød.
  • 1 tsk. paprika.
  • 0,5 tsk. gurkemeje.
  • Salt og peber.
  • 2 stk. kyllingebryst.
  • Ris.
  • Grove flütes.

Sådan gør du:

  • Kom olivenolie, kartofler, løg, hvidløg og karry op i en stor gryde og lad det stege godt igennem.
  • Tilsæt så din bouillon og lad det simre i cirka 15 minutter.
  • Efter 15 minutter, finder du din stavblender frem og blender alt i gryden til massen er lind.
  • Rør så kokosmælk, gulerødder, forårsløg, ananas, chilipasta, pikantost, muskatnød, paprika, gurkemeje, salt og peber i og giv det et opkog.
  • Skær dine kyllingebryster ud i små strimler og steg dem ganske kort på panden og kom dem så over i suppen og lad dem koge med.
  • Smag til og servér med ris og grove flütes (vi får faktisk altid banan og kokos i vores suppe også – det burde I prøve!)
  • Velbekomme!

Kommentarer

Hvad har du på hjertet?

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Se næste indlæg

Sund udgave af boller i karry