Sprød sommersalat med jordbær

Fantastisk karrysuppe med kokos

Det her er min yyyyyyyyyndlings karrysuppe! Den er tosset god!
Den er simpelthen SÅ nem og lave, at alle kan være med på den her.

Nå, det der egentlig ligger til grund for en fantastisk suppe, det er at man husker og tilsætte den rette fond, de rette råvarer og de rette krydderier – ellers kan det hele være lige meget! Basta.

Hemmeligheden bag størstedelen af mine suppe-opskrifter er, at jeg blender dem med en stavblender – og så tilsætter jeg altid liiiige en kartoffel for at give konsistensen en mere fast og cremet konsistens.

Opskriften her er rig på proteiner og vitaminer og har et meget lavt fedtindhold.

Hold fast når du læser opskriften – det kan godt ske, at listen er lang – men mange af elementerne er altså ‘bare’ krydderier 😉

Antal portioner: 4 personer. 
Tilberedningstid: 45 minutter. 
Det skal du bruge:

  • 2 håndfulde løg, skåret i grove tern.
  • 2 fed hvidløg, skåret i grove tern.
  • 2 håndfulde kartofler, ukogte og i grove tern.
  • 1 håndfuld ærter.
  • 3 stilke forårsløg, i tynde skiver.
  • 400 gram kyllingeindefilet, rå og skåret i små stykker.
  • 3 dl. kokosmælk.
  • 1,5 liter hønsebouillon.
  • 0,5 tsk. baobab.
  • 2 tsk. rød karrypasta.
  • 3 tsk. karry.
  • 0,5 tsk. gurkemeje.
  • 0,5 tsk. stødt koriander.
  • 1/4 tsk. citrongræs.
  • 0,5 tsk. paprika.
  • 0,5 tsk. garam masala.
  • Saften fra en halv citron.
  • 1 spsk. olivenolie.
  • 1 banan i skiver.
  • Kokoschips.
  • Kogte ris og flütes.

Sådan gør du:

  • Kom olivenolie, løg, hvidløg og karry i en stor tykbundet gryde og svits det godt af. Løgene skal få samme konsistens, som når du laver bøf med bløde løg.
  • Herefter tilsætter du kartoflerne og saften fra citronen, og bruner det af i 1 minuts-tid, og hælder så hønsebouillon og rød karrypasta i gryden. Lad det simre i cirka 10 minutter.
  • Herefter blender du det hele med din stavblender.
  • Tilsæt så dine rå kyllingestykker, baobab, gurkemeje, koriander, citrongræs, paprika og garam masala. Rør det godt rundt og lig låg på og lad det koge i cirka 15 minutter. Det er vigtigt, at du holder låget på og at din suppe koger, for at være helt sikker på, at dine kyllingestykker bliver kogt helt igennem.
  • Herefter hælder du 2 dl. kokosmælk (gem den sidste deciliter til servering af suppen) og ærter op i suppen, giver det et opkog og smager til med salt og peber.
  • Kog ris som anvist på pakken i en gryde ved siden af.
  • Anret din suppe følgende måde:
    1. Kom suppe i en skål.
    2. Lig lidt ris ved. 
    3. Lig nogle skiver frisk banan rundt omkring i suppen.
    4. Drys med kokoschips.
    5. Hæld lidt kokosmælk udover retten. 
  • Velbekomme!

Kommentarer

Hvad har du på hjertet?

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Se næste indlæg

Sprød sommersalat med jordbær