Hakkebøf med bløde løg, rødkålssalat og timianfritter

Karamel-banan kage

Jeg køber ofte bananer for at modne dem, så de danne grundlag for en fantastisk kage.

Jeg synes, at bananer giver en fantastisk smag og konsistens, så derfor er det et must at have brune/modne bananer i køleskabet! Oh yes!

Den her karamel-kage var lidt et forsøg i og med vi havde oceaner af dåser med kondenseret mælk herhjemme (jeg køber altid et hav når de er på tilbud), og jeg er vild med smagen af kondenseret mælk. Derudover så havde jeg en masse brune bananer, så jeg lavede en kombination af en banan-karamel-kage, hvilket smager MEGA godt!

Den er sød af karamellen som er rørt op med vaniljesukker og varm af smagen fra bananerne. Derudover er konsistensen lige efter bogen! Klistret, svampet og luftig! MUMS!

Tilberedningstid: 50 minutter. 
Antal portioner: 10 personer.
Det skal du bruge (dej): 

  • 3 modne bananer.
  • 250 gram sukker.
  • 130 gram hvedemel.
  • 2 æg.
  • 50 gram smeltet smør.
  • 1 tsk. vaniljesukker.
  • 2 tsk. bagepulver.
  • Karamelkugler fra Kims.

Sådan gør du:

  • Pisk æg, sukker og vaniljesukker til en let og luftig masse.
  • Smelt dit smør.
  • Bland herefter alle ingredienserne sammen (pånær karamelkugler) i en skål og lad din røremaskine ælte dejen godt sammen i cirka 10 minutter.
  • Imens laver du karamellen.

Det skal du bruge (karamellen):

Sådan gør du:

  • Kom alle ingredienserne op i en gryde og lad det koge godt op.
  • Lad det koge i cirka 10 minutter.
  • Kom karamellen over i din banan-dej og lad røremaskinen rører det sammen i yderligere 5 minutter.
  • Beklæd din bageform i bagepapir og fordel så dejen heri.
  • Drys karamelkugler rundt omkring ovenpå kagen (de vil synke i undervejs, og det er helt perfekt).
  • Bag kagen i en foropvarmet ovn ved 200 grader i cirka 30 minutter.
  • Kom lidt ekstra karamelkugler ovenpå kagen når den er færdigbagt.
  • Velbekomme!

Kommentarer

Hvad har du på hjertet?

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Se næste indlæg

Hakkebøf med bløde løg, rødkålssalat og timianfritter