Kakaobrød med banan
·
Det her er rigtig godt i madpakken eller som mellemmåltid. Du får sødmen fra bananerne og dadlerne og du får mætheden fra melet og æggene. Alt i alt en super god erstatning hvis du er lidt lækkersulten, da opskriften her ikke indeholder raffineret sukker 🙂
Antal portioner: 1 brød.
Tilberedsningstid: 45 minutter.
Det skal du bruge:
- 2,5 banan (+ 1 til ovenpå brødet).
- 3 dadler.
- 30 gram kakaopulver (mørkt).
- 55 gram smør (Kærgaarden let).
- 55 gram græsk yoghurt 0,1% fedt.
- 2 æg.
- 90 gram grahamsmel.
- 0,5 tsk. vaniljepulver.
- 0,5 tsk. salt.
- 0,5 tsk. natron.
- 1 tsk. bagepulver.
Sådan gør du:
- Kom 2,5 banan og 3 dadler i en blender og blend det godt sammen (se billedet for neden).
- Bland herefter alle de tørre ingredienser sammen og bland derefter alle ingredienserne sammen i en skål og rør det godt sammen.
- Kom dejen i en rugbrøds form der måler 25 cm i længden og skær så din sidste banen over på langs og lig dem ovenpå dejen.
- Opvarm din ovn på 200 grader varmluft og bag kagen i cirka 20-25 minutter.
- Velbekomme!
Kommentarer