Fedtfattig jordskokkesuppe
·
Min YNDLINGS suppe er blevet jordskokkesuppe, og dernæst kartoffel porre suppe (du finder opskriften på min fedtreduceret kartoffel porre suppe her).
Der er SÅ meget smag i den her suppe, og konsistensen er skøn og cremet. En klassisk jordskokkesuppe, er knap så sund og spise alt for store mængder af, da den indeholder piskefløde – her har jeg byttet piskefløden ud med Cheasy’s lette fløde med kun 4% fedt i. Derudover er bacon skiftet ud med kalkunbacon. Glæd dig!
Tilberedningstid: 45 minutter.
Antal portioner: 2 personer.
Det skal du bruge:
- 400 gram jordskokker.
- 270 gram kartofler.
- 2 løg.
- 800 ml. hønsebouillon.
- 2 tsk. muskatnød.
- 2 spsk. olivenolie.
- 1 spsk. friskpresset citronsaft.
- 250 ml. Cheasy fløde 4%.
- Salt og peber.
- 1 pakke kalkun bacon.
- Rugbrødskrutonner.
Sådan gør du:
- Skræl dine jordskokker – du beholder skrællen på dine kartofler, men sørg for, at vask dem grundigt.
- Skær dine jordskokker, kartofler og løg ud i grove tern og kom dem i en stor gryde sammen med olivenolie.
- Svits grøntsagerne godt af, indtil dine løg får et gennemsigtigt look.
- Tilsæt hønsebouillon, muskatnød og citronsaft og lad det simre i cirka 15-20 minutter (indtil dine grøntsager er helt møre).
- Efter 15-20 minutter tilsætter du fløde og så finder du din stavblender frem og blender det hele til en lind masse.
- Smag til med salt og peber.
- Steg dine kalkunbacon tern på en pande og servér suppen med kalkunbacon og rugbrødskrutonner.
- Velbekomme!
Kommentarer