Kødboller i krydret tomatsauce

Fedtfattig jordskokkesuppe

Min YNDLINGS suppe er blevet jordskokkesuppe, og dernæst kartoffel porre suppe (du finder opskriften på min fedtreduceret kartoffel porre suppe her).

Der er SÅ meget smag i den her suppe, og konsistensen er skøn og cremet. En klassisk jordskokkesuppe, er knap så sund og spise alt for store mængder af, da den indeholder piskefløde – her har jeg byttet piskefløden ud med Cheasy’s lette fløde med kun 4% fedt i. Derudover er bacon skiftet ud med kalkunbacon. Glæd dig!

Tilberedningstid: 45 minutter. 
Antal portioner: 2 personer. 
Det skal du bruge: 

  • 400 gram jordskokker.
  • 270 gram kartofler.
  • 2 løg.
  • 800 ml. hønsebouillon.
  • 2 tsk. muskatnød.
  • 2 spsk. olivenolie.
  • 1 spsk. friskpresset citronsaft.
  • 250 ml. Cheasy fløde 4%.
  • Salt og peber.
  • 1 pakke kalkun bacon.
  • Rugbrødskrutonner.

Sådan gør du:

  • Skræl dine jordskokker – du beholder skrællen på dine kartofler, men sørg for, at vask dem grundigt.
  • Skær dine jordskokker, kartofler og løg ud i grove tern og kom dem i en stor gryde sammen med olivenolie.
  • Svits grøntsagerne godt af, indtil dine løg får et gennemsigtigt look.
  • Tilsæt hønsebouillon, muskatnød og citronsaft og lad det simre i cirka 15-20 minutter (indtil dine grøntsager er helt møre).
  • Efter 15-20 minutter tilsætter du fløde og så finder du din stavblender frem og blender det hele til en lind masse.
  • Smag til med salt og peber.
  • Steg dine kalkunbacon tern på en pande og servér suppen med kalkunbacon og rugbrødskrutonner.
  • Velbekomme!

Kommentarer

Hvad har du på hjertet?

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Se næste indlæg

Kødboller i krydret tomatsauce