Grydebrød - Det perfekte søndagsbrød

Fedtreduceret mørbradgryde

Mørbradgryde er en af de der retter, som bare passer sig selv. Det er nemt og det smager helt fantastisk!
Min hemmelige ingrediens i de fleste fadretter, gryderetter og pastaretter er smøreosten fra Buko med pikant – den sætter lige prikken over i’et og giver en cremet konsistens – samtidig med, at den giver utrolig meget smag.

Jeg har fedtreduceret denne opskrift, for at de fleste kan spise med.

Risene som jeg har brugt i denne ret, er et mix mellem almindelige hvide ris og sorte ris – de sorte ris er vi HELT vilde med herhjemme. De har en let nøddesmag og giver den fineste kontrast til de hvide ris i skålen – de kan købes her. 

Tilberedningstid: 45 minutter.
Antal portioner: 4 personer. 
Det skal du bruge:

  • 750 gram svinemørbrad.
  • 200 gram fedtrecueret cocktailpølser (kan købes i Rema 1000).
  • 1 pakke kalkun bacon i tern.
  • 250 ml. madlavningsfløde 4%.
  • 1 finhakket skalotteløg.
  • 150 gram gulerødder i små tern.
  • 1 dåse flåede tomater.
  • 1 spsk. tomatpuré.
  • 1 spsk. pikant flødeost.
  • 0,5 spsk. sød paprika.
  • Salt og peber.
  • Sorte ris.
  • Hvide ris.

Sådan gør du:

  • Svits bacon og løg af i en pande. Skær herefter mørbrad ud i tern og steg med.
  • Tilsæt så gulerødder og pølser og lad det svitse med.
  • Tilsæt madlavningsfløde, flåede tomater, tomatpuré, pikant ost, paprika, salt og peber og rør det godt sammen. Lad det simre i cirka 30 minutter.
  • Imens koger du dine ris.
  • Velbekomme!

Kommentarer

Hvad har du på hjertet?

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Se næste indlæg

Grydebrød - Det perfekte søndagsbrød