Chiagrød med vanilje og blåbær

Fedtreduceret Tarteletter med høns i apsparges

Efter en lang arbejdsuge, er der intet bedre end at tænke på en skøn fri-weekend hvor vejret byder op til en tur på stranden.

Fedtreduceret tarteletskaller kan købes i Rema 1000 og er mere grove i dejen. Det kan ikke smages, at de ikke indeholder lige så meget fedt som almindelige tarteletskaller.

Derudover, så er mit tartelet-fyld fedtreduceret. Når nu jeg ikke i denne omgang havde mulighed for at gøre noget ved skålene, så var mit fokus fuldt ud på at lave noget kødfyld, som indeholder langt færre kalorier end mormors klassiske tartelet fyld.
Jeg vil lige sige – det IKKE kan smages, at jeg har reduceret fedtindholdet i denne opskrift på tarteletfyld – så prøv den – og det er også HELT okay i hverdagene! 😉

Opskrift for 3 personer: 
Det skal du bruge: 

  • 300 gram kyllingebryst.
  • 1,5 dl. skummetmælk.
  • 2 dl. hønsebouillon.
  • 2 spsk. vand fra dine asparges.
  • 1 dåse hvide asparges.
  • 1 spsk. hvedemel.
  • 1 spsk. let smør (Kærgårdens den lyseblå).
  • 0,5 tsk. frisk revet muskatnød.
  • En lille håndfuld frisk persille.
  • Lidt salt og peber til at smage til.
  • Eventuelt: Kog 3 gulerødder du har skåret i tern sammen med kyllingen, og brug dem i dit fyld.

Sådan gør du: 

  • Kom vand i en gryde sammen med en hønsebouillon og kog dine kyllingebryster heri.
  • Tag en ny gryde og tilsæt mælk, muskatnød, salt og peber og rør det sammen.
  • Når dine kyllingebryster er færdigkogt, bruger du vandet det har kogt i (hønsebouillon) og tilsætter til mælken.
  • Dernæst skal du rive kyllingebrysterne fra hinanden med to gafler (ligesom når du laver pulled chicken).
  • Tag en lille skål frem og bland smør og hvedemel sammen til en smørbolle heri, og når den er færdig, skruer du højt op for gryden med mælk og bouillon i, og tilsætter så din smørbolle.
  • Lad det koge godt op så melet får lov til at give sovsen en god konsistent.
  • Tilsæt så dine hvide asparges og dit kylling og lad det simre.
  • Smag til med salt og peber.
  • Servéres i tarteletskaller og pyntes med frisk persille.
  • Velbekomme!

 

2 kommentarer

  • Malene

    Hej Laura.
    Nu skriver du ‘fløde’ rigtig mange steder i din fremgangsmåde, men der er ikke nævnt nogen former for fløde i selve opskriften??

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Laura Buje

      Hej Malene! Tak for din besked. Det er mælken jeg mener – det er hermed rettet til 🙂 Knus.

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Se næste indlæg

Chiagrød med vanilje og blåbær