Æble-kanel brød
·
Mmmh… Der er intet som duften og smagen af jul – og den kommer direkte fra kanelen af… MUMS!
Jeg har bagt det her skønne æble-kanel brød som er en rigtig god erstatning frem for slik eller kage. Det mætter og det har rigtig meget sødme i sig.
Tilberedningstid: 1 time.
Antal portioner: 4 personer.
Det skal du bruge (dej):
- 2,5 æble (to til dejen og et halvt som topping).
- 1 moden banan.
- 4 dadler.
- 2 spsk. vand.
- 2 spsk. kanel.
- 1 tsk. bagepulver.
- 0,5 tsk. natron.
- 30 gram rapsolie.
- 90 gram grahamsmel.
- 0,5 tsk. vaniljesukker.
- 65 gram cremefraiche 5 %.
- 15 gram hakkede valnødder.
- Lidt salt.
- Lidt kanel + hakkede valnødder som topping.
Det skal du bruge (tilbehør):
- 4 spsk. cremefraiche 5 %.
- 4 dråber mandel-estrakt.
- 0,5 tsk. vaniljesukker.
Sådan gør du (dej):
- Kom 2 æbler, banan, dadler og vand i en blender og blend det indtil det har en lind konsistens.
- Hæld alle ingredienserne sammen i en skål og rør det godt rundt.
- Kom det i en rugbrødsform og skær det halve æble ud i tynde skiver og kom det på toppen sammen med lidt kanel og hakkede valnødder.
- Bag brødet ved 200 grader i cirka 40 minutter.
Sådan gør du (tilbehør):
- Bland alle ingredienserne sammen og servér det sammen med et stykke æble-kanel brød.
- Velbekomme!
Kommentarer