Pull-apart brød med hvidløg og parmesanost
·
Mangler du et luftigt og svampet brød fyldt med smag, som tilbehør til aftensmaden? Så kan jeg varmt anbefale mit pull-apart brød som er så skønt!
Tilberedsningstid: 2 timer.
Antal portioner: 8 personer.
Det skal du bruge (brød):
- 25 gram gær.
- 1 dl. letmælk.
- 400 gram hvedemel.
- 2 æg.
- 60 gram blødt smør.
- 1 tsk. groft salt.
- 1 tsk. lys rørsukker.
Sådan gør du (brød):
- Lun mælken op og hæld den så over i din skål sammen med dit gær.
- Tilsæt herefter alle øvrige ingredienser og ælt dejen godt sammen.
- Lad den stå til hævning i cirka en time.
Det skal du bruge (marinade):
- 120 gram smeltet smør.
- 80 gram frisk revet parmesanost.
- En håndfuld friskhakket bredbladet persille.
- 2 fed hvidløg, finhakket.
- 1,5 tsk. groft salt.
Sådan gør du (marinade):
- Smelt smørret i mikrovnen og tilsæt så alle øvrige ingredienser.
Sådan gør du (lav brødet færdigt):
- Når din dej er færdig med at hæve, deler du den i 20 stykker og former dem til små bolde.
- Dyp hver bold ned i marinaden og lig dem med 0,5 cm afstand i et ovnfast fad (jeg brugte et 20×25 fad).
- Hæld det sidste marinade henover og stil dejen til efterhævning i cirka 40 minutter.
Vente…. Vente…. Vente…. - Når dejen har efterhævet tænder du ovnen på 200 grader og bager dem i cirka 15 minutter i en opvarmet ovn.
- Velbekomme! Mmmmmhh 🙂
Kommentarer