Lady og Vagabondens livret

Pull-apart brød med hvidløg og parmesanost

Mangler du et luftigt og svampet brød fyldt med smag, som tilbehør til aftensmaden? Så kan jeg varmt anbefale mit pull-apart brød som er så skønt!

Tilberedsningstid: 2 timer. 
Antal portioner: 8 personer. 
Det skal du bruge (brød):

  • 25 gram gær.
  • 1 dl. letmælk.
  • 400 gram hvedemel.
  • 2 æg.
  • 60 gram blødt smør.
  • 1 tsk. groft salt.
  • 1 tsk. lys rørsukker.

Sådan gør du (brød): 

  • Lun mælken op og hæld den så over i din skål sammen med dit gær.
  • Tilsæt herefter alle øvrige ingredienser og ælt dejen godt sammen.
  • Lad den stå til hævning i cirka en time.

Det skal du bruge (marinade): 

  • 120 gram smeltet smør.
  • 80 gram frisk revet parmesanost.
  • En håndfuld friskhakket bredbladet persille.
  • 2 fed hvidløg, finhakket.
  • 1,5 tsk. groft salt.

Sådan gør du (marinade): 

  • Smelt smørret i mikrovnen og tilsæt så alle øvrige ingredienser.

Sådan gør du (lav brødet færdigt):

  • Når din dej er færdig med at hæve, deler du den i 20 stykker og former dem til små bolde.
  • Dyp hver bold ned i marinaden og lig dem med 0,5 cm afstand i et ovnfast fad (jeg brugte et 20×25 fad). 
  • Hæld det sidste marinade henover og stil dejen til efterhævning i cirka 40 minutter.
    Vente…. Vente…. Vente….
  • Når dejen har efterhævet tænder du ovnen på 200 grader og bager dem i cirka 15 minutter i en opvarmet ovn.
  • Velbekomme! Mmmmmhh 🙂

Kommentarer

Hvad har du på hjertet?

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Se næste indlæg

Lady og Vagabondens livret