Lady og Vagabondens livret
·
Okay, okay… Spaghetti og kødboller i tomatsauce? MMMH! Lad os bare kalde det, det!
Opskriften er nem at lave og den passer sig selv i ovnen, mens du laver andre gøremål – win win!
Tilberedsningstid: 1,5 time.
Antal portioner: 4 personer.
Det skal du bruge (kødboller):
- 600 gram oksefars 8-12%.
- 1 revet løg.
- 0,5 dl. finvalsede havregryn.
- 0,5 spsk. fiberhusk (eller 2 spsk. hvedemel).
- 1 æg.
- 0,5 dl. letmælk.
- Friskkværnet peber og salt.
Det skal du bruge (tomatsauce):
- 1 dåse hakkede tomater.
- 130 gram tomatpuré.
- 2 finhakket fed hvidløg.
- 1 finhakket løg.
- 1 grofthakket rød peber.
- 0,5 dl. friskhakket persille.
- 1 spsk. revet muskatnød.
- 1 dl. letmælk.
- Friskkværnet peber og salt.
- Frisk spaghetti og revet parmesanost som tilbehør.
Sådan gør du (kødboller):
- Bland alle ingredienserne godt sammen (brug gerne en røremaskine).
- Lad farsen hvile i cirka 5-10 minutter og form dem så til 16 lige store kødboller og lig dem i et ovnfast fad (fadet skal være stort nok til at din tomatsauce også kan være deri).
Sådan gør du (tomatsauce):
- Bland alle ingredienserne sammen og hæld saucen over kødbollerne.
- Kom fadet ind i en foropvarmet ovn ved 220 grader og bag det i cirka 45 minutter.
- Imens rydder du op og sørger for dit friske spaghetti er klart til når dine kødboller og tomatsauce er klar 😉
- Velbekomme!
Kommentarer