Foccacia brød med oliven
·
Svampet, blødt, smagfuldt og skønt foccacia brød – denne gang med to slags oliven, rødløg og rosmarin. Mmhhh!
Opskrift til 12 personer:
Det skal du bruge:
- 500 gram hvedemel.
- 25 gram gær.
- 5 dl. lunkent vand.
- 3 tsk. salt.
- 3 tsk. timian.
- 3 spsk. olivenolie.
- 20 sorte oliven.
- 20 grønne oliven.
- 4 stilke rosmarin.
- 1 rødløg.
Sådan gør du:
- Opløs dit smuldret gær i en skål med dine 5 dl. lunkent vand.
- Tilsæt salt og timian og rør det godt sammen.
- Tilsæt hvedemel og rør det sammen med en gaffel – du må ikke ælte denne dej.
- Dejen vil føles våd og lidt flydende – men det er lige præcis sådan den skal være!
- Dæk din skål til med husholdningsfilm og lad dejen hæve ved stuetemperater i cirka en time.
Vente vente vente….. - Når der er gået en time, beklæder du en bradepande og hælder din dej ud herpå.
- Stik dine hele oliven heri og fordelt rundt i dejen.
- Fordel dine skårene rødløg og dine rosmarin blade rundt om ovenpå dejen.
- Smør dejen med olivenolie og drys med flagesalt.
- Gør et viskestykke vådt og fold det henover bradepanden og lad det efterhæve i cirka en time mere.
- Bag brødet ved 220 grader i cirka 25 minutter.
- Når brødet er færdigbagt pensler du igen brødet med en smule olivenolie.
- Klar til servering – mums!
Kommentarer