Cheesecake med passion, lakrids og mynte

Foccacia brød med oliven

Svampet, blødt, smagfuldt og skønt foccacia brød – denne gang med to slags oliven, rødløg og rosmarin. Mmhhh!

Opskrift til 12 personer: 
Det skal du bruge: 

  • 500 gram hvedemel.
  • 25 gram gær.
  • 5 dl. lunkent vand.
  • 3 tsk. salt.
  • 3 tsk. timian.
  • 3 spsk. olivenolie.
  • 20 sorte oliven.
  • 20 grønne oliven.
  • 4 stilke rosmarin.
  • 1 rødløg.

Sådan gør du: 

  • Opløs dit smuldret gær i en skål med dine 5 dl. lunkent vand.
  • Tilsæt salt og timian og rør det godt sammen.
  • Tilsæt hvedemel og rør det sammen med en gaffel – du må ikke ælte denne dej.
  • Dejen vil føles våd og lidt flydende – men det er lige præcis sådan den skal være!
  • Dæk din skål til med husholdningsfilm og lad dejen hæve ved stuetemperater i cirka en time.
    Vente vente vente…..
  • Når der er gået en time, beklæder du en bradepande og hælder din dej ud herpå.
  • Stik dine hele oliven heri og fordelt rundt i dejen.
  • Fordel dine skårene rødløg og dine rosmarin blade rundt om ovenpå dejen.
  • Smør dejen med olivenolie og drys med flagesalt.
  • Gør et viskestykke vådt og fold det henover bradepanden og lad det efterhæve i cirka en time mere.
  • Bag brødet ved 220 grader i cirka 25 minutter.
  • Når brødet er færdigbagt pensler du igen brødet med en smule olivenolie.
  • Klar til servering – mums!

Kommentarer

Hvad har du på hjertet?

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Se næste indlæg

Cheesecake med passion, lakrids og mynte