Sundere pølsehorn med skyr og kyllingepølser
Så er der lavet en ny omgang af min yndlings opskrift på en sundere variant af pølsehorn – perfekt til madpakken eller mellemmåltidet!
Opskrift til 20 pølsehorn:
Det skal du bruge:
- 125 gram grahamsmel.
- 750 gram hvedemel.
- 3 dl. lunkent vand.
- 2,5 dl. skyr neutral.
- 40 gram gær.
- 1 æg.
- 1,5 spsk. olivenolie.
- 20 kyllingepølser.
- Lidt salt.
- Sesamfrø og 1 æg til at toppe med.
Sådan gør du:
- Opløs dit gær i lunkent vand sammen med dit skyr.
- Tilsæt æg, olivenolie, salt og grahamsmel og rør det grundigt sammen.
- Tilsæt dit hvedemel lidt ad gangen imens du røre det sammen.
- Når din dej af bikset sammen, lader du den hæve i 1 time.
Vente….. vente….. vente…… - Hæld lidt hvedemel ud på din bordplade og slå dejen ud.
- Halvér dejen i fire lige store stykker og rul den enkelte dej ud som en lang rulle.
- Når du har lavet din rulle, deler du den op i 5 lige store stykker og laver hvert stykke som en lang rulle igen.
- Sno rullen rundt om din pølse og lig den på bagepladen. Dette gentager sig, indtil du til sidste har 20 fine snoede pølsehorn.
- Stil dine pølsehorn til efterhævning i 30 minutter.
Vente…… vente….. vente…… - Pensl dine pølsehorn med et sammenpiske æg og drys med sesamfrø.
- Bages i en foropvarmet ovn ved 180 grader.
- Velbekomme! Og husk din ketchup til servering 😉
Kommentarer