Wrap med kylling og grønt

Cheesecake med passion, lakrids og mynte

Cheesecake er en af de kager, som ligger øverst på min favoritliste over kager. Der findes utrolig mange måder og smage en cheesecake til på.

Årstiden siger passionsfrugt – og jeg er helt vild med den syrlige smag som frugten er beriget med.
Når du skal købe dine passionsfrugter, er det vigtigt, at skallen er rynket – jo mere rynket den er, jo mere moden er den og desto mere saft og kraft er der i den – og så smager den altså også bare endnu bedre 😉

Den her cheesecake er kombineret med syre, sødme og bitterhed, hvilket er tre elementer som implementere hinanden vanvittigt godt!

Opskrift til 10 personer: 
Det skal du bruge (bund): 

  • 1 pakke digistive.
  • Cirka 150 gram smør.
  • 2 spsk. lakridspulver.

Sådan gør du: 

  • Blend dine digistive til en fin masse og kom det op i gryden sammen med dit lakridspulver og rør det godt sammen.
  • Tilsæt dit smør og lad det varme stille og roligt op.
  • Når smøret er smeltet og blandet godt sammen med dine blendede digistive, så kommer du det i en springform og presser det godt fast i den.
  • Stil den på køl i fryseren imens du laver cremen.

 

Det skal du bruge (creme):

  • 400 gram neutral smøreost.
  • 250 ml. piskefløde 19%.
  • 2 spsk. vaniljesukker.
  • Saften fra en halv citron.
  • 4 passionsfrugter.
  • 1 spsk. tørret mynte.

Sådan gør du: 

  • Pisk fløden til en luftig skum og bland så smøreost, vaniljesukker, citronsaft, passionsfrugt og tørret mynte heri og rør det godt sammen.
  • Kom cremen oven på din afkølede kiksebund og jævn den så godt ud som du kan (eventuelt med en dej-skraber).
  • Stil springformen tilbage i fryseren og lad den stå i et par timer.

Det skal du bruge (gelé): 

  • 6 passionsfrugter.
  • 2 spsk. sukker.
  • 2 dl. vand.
  • 2 blade husblas.

Sådan gør du: 

  • Kog passionsfrugt, sukker og vand op i en gryde og få det op og buldre-koge.
  • Blød dine husblas op i en skål med kold vand, og vrid vandet godt fra dem når de er opløst.
  • Si kernene fra din passionsmasse og tilføj så dit husblas til din masse og rør det godt rundt til din husblas er opløst.
  • Tag din kage ud af fryseren og hæld massen ovenpå (lad gerne passionsfrugtmassen afkøle lidt, da jeg kom til at hælde min på imens den var for varm, hvilket resulterede i, at den tøede noget af min cheesecake op 😉 Så – nu er du informeret!).
  • Når din passionsfrugtmasse er hældt ovenpå din kage, vil den virke meget flydende – og det er præcis som den skal være.
  • Stil den på køl i fryseren i cirka 2 timer og pynt med eventuelt passionsfrugt og frisk mynte.
  • Velbekomme!

 

Kommentarer

Hvad har du på hjertet?

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Se næste indlæg

Wrap med kylling og grønt