Jule nødder
·
Den søde tand· Laura Buje
Der findes mange former for sødet nødder om julen – og jeg er vild med hver og én af dem.
Jeg har i denne omgang lavet hasselnødder i en sukker-kanel blanding, som jeg er helt vild med!
De er utrolig nemme og lave og smager rigtig godt af jul.
Tilberedningstid: 20 minutter.
Det skal du bruge:
- 100 gram dampede hasselnødder (dampede hasselnødder er med til at give en sindssyg lækker smag – find dem her).
- 100 gram sukker.
- 1,5 tsk. kanel.
- 0,5 tsk. kardemomme.
- 4 spsk. vand.
Sådan gør du:
- Kom alle ingredienserne op i en pande og lad blandingen stå på middel varme med omrøring hele tiden.
- Undervejs vil du opleve, at sukkerlagen tykner – dette skyldes, at vandet fordamper, og her er det ekstra vigtigt at du rører rundt.
- Når sukkerlagen begynder at blive “smuldre” hælder du din blanding over på et stykke bagepapir og lader dem afkøle.
- Snup en, eller to, eller tre, eller alle dem du kan spise – når de har afkølet en smule – for de smager nemlig aller bedst, når de er lune!
- Mmmh, og velbekomme!
Kommentarer