Sukkerfri banankage
Jeg elsker banankage – og det er også en af de kager, hvor du sagtens kan undlade at komme raffineret sukker i, da bananerne har rigtig meget sødme i sig.
Den er saftig og skøn – og du kan eventuelt toppe den med noget smeltet chokolade, frosting eller hvad end du ønsker.
Jeg har benyttet mig af selvhævende mel, som giver ekstra volume til kagens konsistens.
Når jeg køber mine specialitetsprodukter, så benytter jeg mig virkelig tit af Med24 som holder til i Løkken. Der er 1-2 dages leveringstid, og det synes jeg er SÅ fedt – for hvis du spørger mig, så er det totalt irriterende og skal sætte tid af til at handle ind i tide og utide 😉
Tilberedningstid: 30 minutter.
Antal portioner: 10 personer.
Det skal du bruge (kage):
- 5 bananer (gerne så brune i skrællen som muligt).
- 4 æg.
- 2 dl. finvalsede havregryn.
- 1 dl. selvhævende glutenfri mel.
- 2 spsk. sukrin.
- 3 spsk. rapsolie.
- 1 tsk. vaniljepulver.
- 100 gram hakkede hasselnødder.
Sådan gør du:
- Mos bananerne godt med en gaffel, til det har en lind konsistens.
- Tilføj så alle ingredienserne og rør det godt sammen.
- Kom det i en bageform (22 cm) og bag din banankage ved 200 grader varmluft i cirka 15-20 minutter.
- Imens laver du din frosting.
Det skal du bruge (frosting):
- 60 gram mørk chokolade.
- 50 gram neutral flødeost.
- 100 gram sukrin melis.
- 1 tsk. vaniljepulver.
Sådan gør du:
- Smelt din chokolade enten over et vandbad eller i mikroovnen.
- Rør så alle ingredienserne sammen til det har en fast konsistens.
- Pynt din kage med frosting.
- Velbekomme!
*Reklame/sponsoreret af Med24.
Hej Laura 🙂
Hvis man nu ikke har selvhævende mel, kan jeg så bare bruge, halv-halv ris og majsmel og tilsætte 1-2 tsk. bagepulver? Tak for en lækker blog 😀
Kh Linda