Sukkerfri banankage

Kandiseret æbler med kokos

Dengang jeg var lille (ja, nu får jeg det også til at lyde som om, at jeg er ved at fortælle en historie til mit barnebarn), MEN! Da jeg var lille, der var det en tradition og tage til Den Gamle By i Århus med min familie, og det var hér, at jeg blev introduceret for kandiseret æbler. Dén dér overdrevet søde skal omkring det syrlige æble, og med en varm smag af kokos, den husker jeg helt bestemt, som var det igår.

Det er en del af julen, og de er både saftige, søde og super smukke og serveret til julefrokosten (eller bare for sjov).

De er uhyre nemme og lave – så frygt ej!

Tilberedningstid: 10 minutter. 
Antal portioner: 4 stk. 
Det skal du bruge: 

  • 4 æbler.
  • 1 dl. vand.
  • 240 gram sukker.
  • 2,5 spsk. glukosesirup.
  • 1 tsk. rød frugtfarve.
  • 1,5 tsk. æbleeddike.
  • 1 dl. kokosmel.
  • 4 ispinde.

Sådan gør du: 

  • Vask og skrub dine æbler godt og tør dem så godt af. Fjern stilken forsigtigt og stik så ispinde i toppen af æblet.
  • Find en gryde frem og kom vand, sukker, glukosesirup, frugtfarve og æbleeddike heri.
  • Få blandingen godt op og koge, cirka i 3-5 minutter og undervejs vil du opleve, at siruppen tykner en smule.
  • Efter 5 minutters kogetid skulle din sukkerlage gerne hænge lidt ved, dette kan du teste ved at komme en teske herned i.
  • Når den er tyknet hælder du blandingen over i et stort glas eller en oval glas/plastik bøtte.
  • Dyp dine æbler enkeltvis ned i sukkerlagen og lad det gerne trække i 30 sekunder.
  • Herefter ruller du dem i kokosmel.
  • Serveres med det samme, imens de er lune og sprøde.
  • Velbekomme!

Kommentarer

Hvad har du på hjertet?

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Se næste indlæg

Sukkerfri banankage