Bløde fødselsdagsboller

Gammeldags fastelavnsboller med creme og chokolade

Jeg ELSKER fastelavnsboller – og især den klassiske ‘gammeldags variant’ med creme og mørk chokolade! Mmmmhhh…

Opskriften her er verdens nemmeste – og cremen bliver inde i bollerne. Min teknik er, at have en våd klud liggende foran mig når jeg folder hjørnerne sammen – dup fingrene på kluden, så du fugtiggøre dejen – så binder deje bedre og cremen forbliver inde i bollerne.

Tilberedningstid: +1 time. 
Antal portioner: 16 stk. 
Det skal du bruge (dej):

  • 365 gram hvedemel, cirka.
  • 130 gram blødt smør.
  • 1 æg.
  • 50 gram gær.
  • 1 dl. minimælk.
  • 5 spsk. sukker.
  • 0,5 tsk. kardemomme.

Sådan gør du:

  • Lun mælken op i gryde, til den er lillefinger varm. Smuldr gæret i en skål og hæld herefter mælken over gæret. Rør rundt indtil gæret er opløst.
  • Tilsæt herefter alle de øvrige ingredienser og ælt dejen godt sammen.
  • Stil dejen til hævning i cirka 60 minutter et lunt sted.
    Vente…. vente… vente….. 
  • Når din dej har hævet, rulle du den ud på køkkenbordet så den får målene 40 x 40 cm. Skær nu 16 lige store stykker ud af dejen.
  • Kom en spsk. creme ud på hvert stykke sammen med lidt hakket chokolade, og fold så hjørnerne ind mod hinanden, og sørg for at klem hjørnerne godt sammen. Stil herefter fastelavnsbollerne til efterhævning i cirka 30 minutter et lunt sted.
  • Varm din ovn op til 230 grader og sørg for, at den er helt varm når du bager bollerne.
  • Bages ved 230 grader varmluft i cirka 7-9 minutter.

Det skal du bruge (creme):

  • 1 brev vaniljepulver (bagefast).
  • 100 gram grofthakket mørk chokolade.

Sådan gør du:

  • Følg instruksen på vanilje-creme pakken.

Det skal du bruge (glasur & pynt):

  • 200 gram flormelis.
  • Et par teskefulde vand.
  • 1 tsk. kakaopulver.

Sådan gør du:

  • Tag en skål frem og kom flormelis og kakaopulver heri. Kom vand i, lidt efter lidt – du kan selv vurdere, hvornår glasuren har en fin konsistens.
  • Smør det på de afkølede fastelavnsboller.
  • Velbekomme!

Kommentarer

Hvad har du på hjertet?

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Se næste indlæg

Bløde fødselsdagsboller