Fastelavnsboller med marcipan

Fastelavnsboller med hindbær-vanilje-creme

Der findes ikke noget som hjemmebagte fastelavnsboller. Det er en sikker vinder, hver gang!
Jeg har lavet denne variant, som er med en let vaniljecreme rørt op med blandt andet frysetørret hindbær – og det er min favorit!
Bolle-dejen er luftig, svampet og dejlig blød. Den er præcis, som den skal være!
Er du interesseret i, at se mine daglige videoer, så kan du besøge min instagram lige her. 

Tilberedningstid: +1 time. 
Antal portioner: 16 stk. 
Det skal du bruge (dej):

  • 365 gram hvedemel, cirka.
  • 130 gram blødt smør.
  • 1 æg.
  • 50 gram gær.
  • 1 dl. minimælk.
  • 5 spsk. sukker.
  • 0,5 tsk. kardemomme.

Sådan gør du:

  • Lun mælken op i gryde, til den er lillefinger varm. Smuldr gæret i en skål og hæld herefter mælken over gæret. Rør rundt indtil gæret er opløst.
  • Tilsæt herefter alle de øvrige ingredienser og ælt dejen godt sammen.
  • Stil dejen til hævning i cirka 60 minutter et lunt sted.
    Vente…. vente… vente….. 
  • Når din dej har hævet, rulle du den ud på køkkenbordet så den får målene 40 x 40 cm. Skær nu 16 lige store stykker ud af dejen.
  • Kom en spsk. creme ud på hvert stykke og fold så hjørnerne ind mod hinanden, og sørg for at klem hjørnerne godt sammen. Stil herefter fastelavnsbollerne til efterhævning i cirka 30 minutter et lunt sted.
  • Varm din ovn op til 230 grader og sørg for, at den er helt varm når du bager bollerne.
  • Bages ved 230 grader varmluft i cirka 7-9 minutter.

Det skal du bruge (hindbær-vanilje-creme):

Sådan gør du:

  • Følg instruksen på vanilje-creme pakken, og når den er rørt sammen, blander du den op med frysetørret hindbær og hindbærmarmelade.
  • Klar til brug.

Det skal du bruge (glasur & pynt):

Sådan gør du:

  • Tag en skål frem og kom flormelis og hindbær støv heri. Kom en teske flydende væske i samt farve, lidt efter lidt – du kan selv vurdere, hvornår glasuren har en fin konsistens.
  • Smør det på de afkølede fastelavnsboller og drys med frysetørret hindbær og sølv støv.
  • Velbekomme!

Kommentarer

Hvad har du på hjertet?

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Se næste indlæg

Fastelavnsboller med marcipan