Oksesteaks i fad

Fastelavnsboller med marcipan

Der findes ikke noget som hjemmebagte fastelavnsboller. Det er en sikker vinder, hver gang!
Jeg har lavet denne variant, som er med marcipan – og den er helt fantastisk. Den her variant går ud til dig, som er vild med remonce-konsistenser!
Bolle-dejen er luftig, svampet og dejlig blød. Den er præcis, som den skal være!
Hvis du vil se mine daglige videoer jeg ligger op, så kan du følge med på min instagram. 

Tilberedningstid: +1 time. 
Antal portioner: 16 stk. 
Det skal du bruge (dej):

  • 365 gram hvedemel, cirka.
  • 130 gram blødt smør.
  • 1 æg.
  • 50 gram gær.
  • 1 dl. minimælk.
  • 5 spsk. sukker.
  • 0,5 tsk. kardemomme.

Sådan gør du:

  • Lun mælken op i gryde, til den er lillefinger varm. Smuldr gæret i en skål og hæld herefter mælken over gæret. Rør rundt indtil gæret er opløst.
  • Tilsæt herefter alle de øvrige ingredienser og ælt dejen godt sammen.
  • Stil dejen til hævning i cirka 60 minutter et lunt sted.
    Vente…. vente… vente….. 
  • Når din dej har hævet, rulle du den ud på køkkenbordet så den får målene 40 x 40 cm. Skær nu 16 lige store stykker ud af dejen.
  • Kom en spsk. remonce ud på hvert stykke og fold så hjørnerne ind mod hinanden, og sørg for at klem hjørnerne godt sammen. Stil herefter fastelavnsbollerne til efterhævning i cirka 30 minutter et lunt sted.
  • Varm din ovn op til 230 grader og sørg for, at den er helt varm når du bager bollerne.
  • Bages ved 230 grader varmluft i cirka 7-9 minutter.

Det skal du bruge (marcipan-remonce):

  • 200 gram revet marcipan.
  • 1,5 tsk. stødt kanel.
  • 220 gram sukker.
  • 220 gram smør.

Sådan gør du:

  • Rør sukker og marcipan godt sammen med en dejskraber – sørg for, at ælt sukkeret godt ind i marcipanen.
  • Blandt smør og kanel i marcipandejen og pisk det hele grundigt sammen.
  • Klar til brug.

Det skal du bruge (glasur & pynt):

  • 100 gram flormelis.
  • 1 spsk. kakaopulver.
  • Et par teskefulde af din lune kaffe, som du nok står og nyder nu – hvis ikke du er til kaffe, kan du sagtens bruge vand.
  • Hakkede mandler.
  • Guld støv.

Sådan gør du:

  • Tag en skål frem og kom flormelis og kakaopulver heri. Kom en teske flydende væske i, lidt efter lidt – du kan selv vurdere, hvornår glasuren har en fin konsistens.
  • Smør det på de afkølede fastelavnsboller og drys med hakkede mandler og guld støv.
  • Velbekomme!

Kommentarer

Hvad har du på hjertet?

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Se næste indlæg

Oksesteaks i fad