Frugtkage
·
Fik jeg sagt, at jeg elsker frugtkage? Det gør jeg!
Den her opskrift er så svampet og lækker – og der er ikke sparet på de lækre råvarer!
Tilberedningstid: 1,5 time.
Antal portioner: 15 personer.
Bageform: Bradepande med høje kanter der måler cirka 35×30 cm.
Det skal du bruge (marcipan bund):
- 250 gram marcipan.
- 460 gram sukker.
- 6 æg.
- 120 gram hvedemel.
- 300 gram blødt smør.
Sådan gør du:
- Marcipan og sukker rørers godt sammen – jeg vil anbefale dig, at du bruger en rørermaskine.
- Imens rørermaskinen ælter ingredienserne godt sammen, tilsætter du det bløde smør og æggene, et efter et.
- Kom herefter hvedemel i og ælt dejen, indtil den er glat.
- Beklæd din form med bagepapir og vend så dejen oveni.
- Bag bunden ved 180 grader varmluft i cirka 30 minutter.
- Lad herefter bunden køle helt af – imens laver du de øvrige elementer til kagen.
Det skal du bruge (chokolade-ganache):
- 100 gram mørk chokolade.
- 0,5 dl. piskefløde.
Sådan gør du:
- Smelt chokoladen over et vandbad, og vend så fløden ned i chokoladen.
- Rør den godt sammen, så den bliver lind i konsistensen.
- Fordelen chokolade-ganachen udover den afkølede marcipanbund.
- Herefter stiller du kagen tilbage på køl, så chokoladen kan sætte sig.
Det skal du bruge (vaniljecreme):
- 250 ml. cremefraiche.
- 250 ml. piskefløde.
- 1 tsk. vaniljesukker.
Sådan gør du:
- Pisk fløden stiv og vend forsigtet cremefraiche og vaniljesukker heri.
- Glat cremen udover kagen og pynt nu med diverse frugter og bær.
Det skal du bruge (tilbehør):
- Jordbær, kiwi og blåbær.
- Eventuelt friskrevet chokolade og skovsyre.
- Velbekomme!
Kommentarer