Gammeldags fastelavnsboller med creme og chokolade

Frugtkage

Fik jeg sagt, at jeg elsker frugtkage? Det gør jeg!

Den her opskrift er så svampet og lækker – og der er ikke sparet på de lækre råvarer!

Tilberedningstid: 1,5 time.
Antal portioner: 15 personer. 
Bageform: Bradepande med høje kanter der måler cirka 35×30 cm. 
Det skal du bruge (marcipan bund):

  • 250 gram marcipan.
  • 460 gram sukker.
  • 6 æg.
  • 120 gram hvedemel.
  • 300 gram blødt smør.

Sådan gør du:

  • Marcipan og sukker rørers godt sammen – jeg vil anbefale dig, at du bruger en rørermaskine.
  • Imens rørermaskinen ælter ingredienserne godt sammen, tilsætter du det bløde smør og æggene, et efter et.
  • Kom herefter hvedemel i og ælt dejen, indtil den er glat.
  • Beklæd din form med bagepapir og vend så dejen oveni.
  • Bag bunden ved 180 grader varmluft i cirka 30 minutter.
  • Lad herefter bunden køle helt af – imens laver du de øvrige elementer til kagen.

Det skal du bruge (chokolade-ganache):

  • 100 gram mørk chokolade.
  • 0,5 dl. piskefløde.

Sådan gør du:

  • Smelt chokoladen over et vandbad, og vend så fløden ned i chokoladen.
  • Rør den godt sammen, så den bliver lind i konsistensen.
  • Fordelen chokolade-ganachen udover den afkølede marcipanbund.
  • Herefter stiller du kagen tilbage på køl, så chokoladen kan sætte sig.

Det skal du bruge (vaniljecreme):

  • 250 ml. cremefraiche.
  • 250 ml. piskefløde.
  • 1 tsk. vaniljesukker.

Sådan gør du:

  • Pisk fløden stiv og vend forsigtet cremefraiche og vaniljesukker heri.
  • Glat cremen udover kagen og pynt nu med diverse frugter og bær.

Det skal du bruge (tilbehør):

  • Jordbær, kiwi og blåbær.
  • Eventuelt friskrevet chokolade og skovsyre.
  • Velbekomme!

Kommentarer

Hvad har du på hjertet?

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Se næste indlæg

Gammeldags fastelavnsboller med creme og chokolade