Verdens nemmeste jordbær tærte
Jeg elsker jordbær tærte. Jeg elsker bunden, chokolade-ganachen, den lette vaniljecreme og de søde, danske jordbær!
Den her version har jeg gjort ganske nem for jer. Den koster heller ikke ret meget og lave – i forhold til mange andre jordbær tærter, hvor cremen og bunden er lavet på rigtig mange dyre råvarer.
Min vaniljecreme er lavet på en lidt lettere fløde – og nej, det er ikke for at gøre kagen sundere – men jeg bryder mig personligt bedst om den piskefløde fra Creme Fine, hvor der er 18% fedt i. Den kan faktisk ikke rigtig piskes for meget – jeg synes, at jo mere du pisker den, jo mere cremet bliver skummet. Faktisk synes jeg, at skummet bliver lidt samme konsistens, som der er i flødeboller.
Tilberedningstid: 1,5 time.
Antal portioner: 10 personer.
Bageform: Tærtefad der måler 26-28 cm.
Det skal du bruge (marcipan bund):
- 125 gram marcipanbrød som er overtrukket med chokolade (Rema1000 har en pakke til 16 kroner).
- 230 gram sukker.
- 3 æg.
- 60 gram hvedemel.
- 200 gram blødt smør.
- Et par dråber mandelessens.
Sådan gør du:
- Marcipan og sukker rørers godt sammen – jeg vil anbefale dig, at du bruger en rørermaskine..
- Imens rørermaskinen ælter ingredienserne godt sammen, tilsætter du det bløde smør og æggene, et efter et.
- Kom herefter mandelessens og hvedemel heri og ælt dejen, indtil den er glat.
- Smør dit tærtefad med lidt smør eller smagsneutral olie, og vend så dejen oveni.
- Bag bunden ved 180 grader varmluft i cirka 30 minutter.
- Lad herefter bunden køle helt af – imens laver du de øvrige elementer til kagen.
Det skal du bruge (chokolade-ganache):
- 100 gram mørk chokolade.
- 0,5 dl. piskefløde.
Sådan gør du:
- Smelt chokoladen over et vandbad, og vend så fløden ned i chokoladen.
- Rør den godt sammen, så den bliver lind i konsistensen.
- Fordelen chokolade-ganachen udover den afkølede marcipanbund.
- Herefter stiller du kagen tilbage på køl, så chokoladen kan sætte sig.
Det skal du bruge (vaniljecreme):
- 250 ml. cremefine piskefløde 18%.
- 2 spsk. sukker.
- 2 tsk. vanilje.
Sådan gør du:
- Kom alle ingredienserne op i en skål og lad det piskes godt sammen, til en meget cremet konsistens.
- Glat cremen udover kagen og pynt nu med friske jordbær.
Det skal du bruge (tilbehør):
- Friske, danske jordbær!
- Velbekomme!
Kommentarer