Brokolisalat

Nemme fyldte chokolader

Det der med at tempere noget….. Ja, det er da til at arbejde med, men det er sku’ ikke særlig sjovt. For så er der et facit…. Som er skidehamrende irriterende og opnå, OG så tager det sku bare for lang tid. Ærlig talt.

De her chokolader – dem kan I ALLE være med på! De skal nem IKKE tempereres 😉 Wuhuuu! Og så smager de skide godt!

Jeg har lavet to varianter: En med hvid chokolade og lakridskaramel og en med mørk chokolade og saltkaramel.

Tilberedningstid: 20 minutter + afkølning. 
Antal portioner: 20 stk. 
Det skal du bruge (begge karamel varianter):

Sådan gør du: 

  • Du laver basis-karamellen, og herefter deler du den op og tilsætter de forskellige elementer i hver karamelsovs.
  • Basis karamel: Kom sukker op i en gryde og lad det smelte. Du må ikke have det under omrøring imens det smelter, da det ellers vil krystallisere. Når sukkeret er smeltet tilsætter du smør og røre det godt sammen. Herefter tilsætter du piskefløde og giver det et opkog. Fordel karamellen så den ene halvdel kommer i en skål og den anden halvdel i en anden skål.
  • Salt karamel: Bland groft salt sammen med din karamel og stil det til afkølning.
  • Lakridskaramel: Bland lakridspulver og et par dråber sort farve sammen med karamellen og stil det til afkølning.

Det skal du bruge (chokolade):

  • 100 gram mørk chokolade.
  • 100 gram hvid chokolade.

Sådan gør du:

  • Begge chokolader laves i hver sin skål over et vandbad. Når chokolader er smeltet fordeler du chokoladen i en silikoneform beregnet til chokolader.
  • Vend og drej formen så chokoladen fordeler sig op af kanterne.
  • Stil på frys indtil chokoladen er størknet.
  • Herefter hælder du saltkaramellen i de mørke skaller og lakridskaramellen i de hvide skaller.
  • Fordel resten af chokoladen ovenpå og skrab overlaget af med en spartel.
  • Stil på frys og lad det størkne.
  • Når dine chokolader er størknet, vender du chokoladerne ud af formen og servere.
  • Velbekomme! (Vores var væk på en aften, MUMS). 

Kommentarer

Hvad har du på hjertet?

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Se næste indlæg

Brokolisalat