Pulled chicken lasagne

Hveder

Jeg elsker Storbededag, og det jeg især elsker ved den her årstid – det er, at den står på varme hveder med en solid klat smør og en god skive ost.

Jeg har prøvet mig frem nogle gange nu, og jeg vil sige, at jeg har fundet min favoritopskrift!

Den er nem og alle kan være med på opskriften!

Tilberedningstid: 3 timer. 
Antal portioner: 8 hveder. 
Det skal du bruge:

  • 22 gram gær.
  • 1 dl. minimælk.
  • 55 gram blødt smør.
  • 1 æg.
  • 255 gram hvedemel.
  • 0,5 spsk. rørsukker.
  • 1 tsk. kardemomme.
  • 0,5 tsk. salt.
  • 1 æg. til pensling.

Sådan gør du:

  • Lun mælken op. Smuldr gæren ud i en skål og hæld den lillefinger-varme mælk over.
  • Herefter blander du æg, rørsukker, kardemomme og salt i. Rør det godt sammen.
  • Bland mel og smør sammen. Massér det godt. Herefter æltes det samme med resten af blandingen.
  • Lad dejen hæve i cirka 1 time et lunt sted med et hviskestykke over sig.
  • Når dejen har hævet, former du 8 lige store boller og kommer dem i et fad. De må ikke rører hinanden.
  • Lad dem efterhæve i cirka 1 time. Nu oplever du, at de hænger sammen, og det er præcis som de skal.
  • Pensl dem med et sammenpisket æg og bag dem ved 200 grader varmluft i cirka 10-12 minutter.
  • Lad dem afkøle på en rist.
  • Rist dem inden de skal spises.
  • Velbekomme!

Kommentarer

Hvad har du på hjertet?

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Se næste indlæg

Pulled chicken lasagne