Glutenfri chokoladetærte
·
Okay, okay! Den her opskrift må være den hidtil bedste opskrift, som jeg har liggende fra barns ben. Min far har altid lavet den her chokoladetærte til os – og vi ALLE herhjemme elsker den.
Jeg synes, at det var på sin plads, at fars opskrift nu skulle have et hjerterum her på bloggen, så I også kan prøve kræfter med den!
Den er langt fra sund – men til jer med glutenallergi, så kan I også smage på sagerne – og det synes jeg er fedt!
Tilberedningstid: 1,5 time + afkølning.
Antal portioner: 10 personer.
Bageform: Springform, 26 cm.
Det skal du bruge (bund):
- 200 gram mandler.
- 150 gram mørk chokolade.
- 100 gram blødt smør.
- 3 tsk. vanilje.
- 4 æg.
- 150 gram sukker.
Sådan gør du:
- Smelt chokoladen over et vandbad. Herefter lader du det afkøle en smule.
- I en skål blander du sukker, vanilje og smør og pisker det luftigt.
- Herefter blander du den smeltede chokolade sammen med sukker, vanilje og smør og rører det godt sammen.
- Mal 100 gram mandler til mandelmel og de sidste 100 gram mandler hakker du groft med en kniv.
- Vend mandelmelet i chokolademassen, og herefter pisker du dejen sammen, imens du kommer et æg i ad gangen.
- Til sidst vender du de grofthakkede mandler i dejen.
- Smør din springform med smør og drys eventuelt lidt mandelmel (ellers rasp) udover, så springformen er dækket af smør og mandelmel.
- Hæld dejen i springformen og lad den bage i cirka 25 minutter ved 200 grader varmluft.
- Dejen vil føles meget klistret – og det er PRÆCIS, som den skal være. Stil den til afkølning.
Det skal du bruge (chokolade-ganache):
- 150 gram mørk chokolade.
- 250 ml. piskefløde 38%.
Sådan gør du:
- Smelt chokoladen over et vandbad, og vend herefter fløde i lidt efter lidt, imens du rører det grundigt sammen med en dejskraber.
- Hæld chokolade-ganachen udover din afkølede brownie.
- Stil herefter kagen på køl i nogle timer, eller til dagen efter, hvor du kan pynte den med hvad du synes.
- Jeg pyntede kagen med guldglimmer, friske blåbær og hindbær – det var en succes.
- Velbekomme!
Kommentarer