Grov porretærte med bacon

Glutenfri chokoladetærte

Okay, okay! Den her opskrift må være den hidtil bedste opskrift, som jeg har liggende fra barns ben. Min far har altid lavet den her chokoladetærte til os – og vi ALLE herhjemme elsker den.

Jeg synes, at det var på sin plads, at fars opskrift nu skulle have et hjerterum her på bloggen, så I også kan prøve kræfter med den!

Den er langt fra sund – men til jer med glutenallergi, så kan I også smage på sagerne – og det synes jeg er fedt!

Tilberedningstid: 1,5 time + afkølning.
Antal portioner: 10 personer. 
Bageform: Springform, 26 cm. 
Det skal du bruge (bund):

  • 200 gram mandler.
  • 150 gram mørk chokolade.
  • 100 gram blødt smør.
  • 3 tsk. vanilje.
  • 4 æg.
  • 150 gram sukker.

Sådan gør du:

  • Smelt chokoladen over et vandbad. Herefter lader du det afkøle en smule.
  • I en skål blander du sukker, vanilje og smør og pisker det luftigt.
  • Herefter blander du den smeltede chokolade sammen med sukker, vanilje og smør og rører det godt sammen.
  • Mal 100 gram mandler til mandelmel og de sidste 100 gram mandler hakker du groft med en kniv.
  • Vend mandelmelet i chokolademassen, og herefter pisker du dejen sammen, imens du kommer et æg i ad gangen.
  • Til sidst vender du de grofthakkede mandler i dejen.
  • Smør din springform med smør og drys eventuelt lidt mandelmel (ellers rasp) udover, så springformen er dækket af smør og mandelmel.
  • Hæld dejen i springformen og lad den bage i cirka 25 minutter ved 200 grader varmluft.
  • Dejen vil føles meget klistret – og det er PRÆCIS, som den skal være. Stil den til afkølning.

Det skal du bruge (chokolade-ganache):

  • 150 gram mørk chokolade.
  • 250 ml. piskefløde 38%.

Sådan gør du:

  • Smelt chokoladen over et vandbad, og vend herefter fløde i lidt efter lidt, imens du rører det grundigt sammen med en dejskraber.
  • Hæld chokolade-ganachen udover din afkølede brownie.
  • Stil herefter kagen på køl i nogle timer, eller til dagen efter, hvor du kan pynte den med hvad du synes.
  • Jeg pyntede kagen med guldglimmer, friske blåbær og hindbær – det var en succes.
  • Velbekomme!

Kommentarer

Hvad har du på hjertet?

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Se næste indlæg

Grov porretærte med bacon