Kold kartoffelsalat
·
Her er mit forslag på en klassisk kold kartoffelsalat, med en masse fedme og smag.
Den er rigtig god til noget marineret kød på grillen eller et par pølser – og så er den aller bedst, hvis du har mulighed for at lave den dagen før!
Tilberedningstid: 30 minutter.
Antal portioner: 4 personer.
Det skal du bruge:
- 1 kilo små nye kartofler.
- 0,5 dl. mayonnaise.
- 2,5 dl. cremefraiche, 9 % fedt.
- 1 finhakket løg.
- 1 håndfuld frisk purløg, finhakket.
- 0,5 tsk. dijonsennep.
- Salt og peber.
Sådan gør du:
- Alle kartoflerne koges. De må ikke koges helt møre, men gerne så der stadig er lidt bid i dem.
- Herefter lader du dem afkøle fuldstændig, hvorefter du skærer dem ud i skiver.
- I en skål blander du mayonnaise, cremefraiche, løg, purløg, sennep, salt og peber.
- Når kartoflerne er afkølet, vender du dem i din dressing.
- Drys med fris purløg på toppen.
- Velbekomme!
Kommentarer