Mayonnaise med purløg, skalotteløg og rosmarin
·
Dyppelse· Laura Buje
I morgen får vi min svigerfamilie på besøg, i anledning af, at Matias fylder år.
Jeg har i den forbindelse sørget for, at vi skal have en masse forskelligt lækkert mad!
Vi starter ud med rugbrødssnacks og grissini-sticks hvor vi skal have tre forskellige mayonnaiser til.
Vi skal blandt andet have bearnaise-mayonnaise og hvidløgs/persille-mayonnaise som I i forvejen kender fra mine tidligere opslag. Derudover har jeg begivet mig ud i en ny variant, som jeg er stensikker på bliver min nye favorit!
Jeg har klippet lidt af mit persille og rosmarin fra altanen som skal hakkes fint sammen med skalotteløg.
Her kommer opskriften:
Det skal du bruge:
- 1 æggeblomme.
- 1,5-2 dl. smagsneutral olie (jeg brugte rapsolie).
- 1 spsk. eddike (jeg brugte æble-eddike).
- 1 tsk. dijon sennep.
- En håndfuld purløg.
- 5 blade rosmarin.
- 1/4 skalotteløg.
- Lidt revet muskatnød, salt og peber.
Sådan gør du:
- Find en cylenderformet skål og hæld din æggeblomme, eddike, salt og peber heri og pisk det godt sammen.
- Imens du pisker på det hurtigste niveay, tilsætter du olie i en tynd stråle.
- Når du synes, at din mayonnaise har fået den konsistens som du ønsker, så tilsætter du dit hakket purløg, rosmarin, skalotteløg, muskatnød og dijon sennep.
- Pisk det grundigt sammen og hæld det i en skål.
- Kan holde sig i cirka 3 dage på køl.
Kommentarer