Kylling i rød karry i fad

Han skal sku’ hedde Uffe!

Vi er blevet beriget med vores helt egen lille baby-boy! Det har været en længere proces, hvor der har været mange følelser og beslutninger, som der skulle tages.

Ikke nok med, at det jo altid er spændende med kønnet, men også hvordan farveudfaldet blev. Man har jo gjort sig nogle tanker og idéer om, hvordan man ønsker sin lille baby-boy.

Derudover skal man jo så også huske dét dér med, at man skulle vælge ud fra, hvad man tror, man synes er hyggeligt og bo under samme tag med de næste 15 år-agtig.

..for vi har sku’ fået en hund, og han skal hedde Uffe!

Vi besluttede i sommeren 2017, at vi på længere sigt ville have en hund. Jeg har aldrig haft en hund – som I blandt andet kan læse i dét hér indlæg, om hvordan min barndom med dyr var – men Matias er født og opvokset med hund, så han havde gjort hans research med hensyn til race og sind.

Jeg var blank på det punkt, faktisk. Altså, vi har jo Totte, vores Ragdoll racekat, og hun har jo den største og blødeste pels, så jeg var jo allerede gået igang med at tænke på hunde-pelsbomber. Men, dét dér med at have forstand på hunde og racer, det havde jeg altså ingen forstand på – udover, at jeg synes de er søde.

Dér var vi helt ved siden af hinanden 

Matias ligger kortene på bordet, står fast ved hans holdninger og meninger, og fastslår, at det er en Staffordshire Bull Terrier, som vi skal have. Jeg går straks ind og Googler den her race, og jeg bliver SÅ overrasket, da jeg ser billeder af den.

“Øøøøhhmmm…. hvor stor er det liiiige sådan én er?” 
… var mit første spørgsmål. 

“Laura, du ser sku’ da ‘Familien fra Bryggen’ med Linse Kessler, ik? Det er Chino-racen!!”

OG SÅ VAR JEG JO MÆ’!

Jeg læste alt om racen inde på nettet, og kunne blandt andet læse om dens venlige familie sind, og at den tilbage i 2006 blev kåret som “The Nanny Dog” i England.

Udover dens fantastiske sind og sjæl, så er det også en hunderace, som kræver motion og træning, og det var blandt andet også noget af det vi valgte den ud fra. Vi vidste bar’, at vi ville matche med dens energiniveau, netop fordi vi selv sætter pris på at røre os – så Uffe, han kommer sku’ med rundt.

Vi faldt pladask for den røde farve, som racen blandt andet også kan have.

Uffe er rød med hvidt på maven og har en sort snude – han er så smuk. Åh.
…men lige for tiden, er han godt nok noget af en delle-frands. 

Stamtavle og den helt rigtige opdrætter

..ifølge den nye hundelov, så kræver racen at man kan fremvise en stamtavle, for at bevise, at den ikke er blandet med andre racer end den engelske staffordshire bull terrier. 
Vi meldte os ind i diverse Facebook-grupper, som kun drejer sig om racen, og herinde blev lavede vi faktisk et opslag, helt tilbage i 2017, hvor vi stillede en hulens masse spørgsmål og manglede vejledning til, hvordan vi fandt den helt rigtige opdrætter.
…dengang vi fik Totte, handlede det også  om, at vi fandt en opdrætter, som vi var trygge ved. Totte er også med stamtavle og er en Ragdoll. 
NÅ! Videre…. Efter en masse søgen frem og tilbage, så finder vi vores skønne opdrættere, som vi siden 2017 har besøgt i tide og utide, både mens der har været hvalpe og hvor der ikke har været – vi har nemlig ventet på, at deres ene tæve skulle blive gammel nok til at kunne lave et skønt kuld hvalpe – og det er der hvor vi er nu – der hvor Uffe er kommet fra!
Så her står vi – små 2 år senere og med den mest fantastiske hvalp!
Vores opdrættere er bosat i Hjørring, hvilket har betydet, at vi har kunne besøge Uffe 1-2 gange ugentlig siden han blev 3 uger – og det har været SÅ fedt, at vi har kunne følge hans udvikling!
…så skud ud til alle:
VÆLG nu jeres opdrætter med omhu!!!!!! Det har så meget at sige, at din hvalp kommer fra et godt og solidt sted!

Alt dét dér skide praktiske, som hører sig til

Ja, der har jo været en masse praktisk, som vi skulle forholde os til.

En hundeforsikring. 
Omlægning af sommerferie.
Søvnløse nætter. 
Tis og lort på gulvet – how to clean….
Gåture i møg-vejr.
Opdragelse af den her krabat.

Ja, som I kan høre, så er det nok meje’ godt, at jeg ik’ os er gravid, for jeg er meget struktureret og vil RIGTIG gerne have tingene på plads og i kontrol – og det kan bare somme tider virke totalt irriterende og overhovedet ikke give mening, at man har anskaffet sig sådan en tidskrævende firbenet fætter, når man kridter de praktiske ting op.

Nå, men jeg har jo også glædet mig. 
Selvfølgelig har jeg det. 

Vi har valgt og tage 2 ugers fri, nu hvor Uffe er landet i hytten. Men, vi har valgt og tage dem hver for sig.
Matias har Uffe i den første uge – det var vi egentlig meget enige om. Det er nok bedst, i og med hans temperament er mere roligt og tålmodigt, end mit kan være. Jeg ser umiddelbart også flest fordele ved, at han iagttager rollen som familie-far i den første uge, og så håber jeg på, at Uffe er totalt renlig, cute og sød i uge nummer 2, hvor det så er min tur.

En “praktisk” kurv

Herhjemme kører vi nordisk-inspireret indretningsstil. Og den er jeg meget glad for at have.
Derfor har jeg selvfølgelig kigget på smukke hundekurve, blandt andet dem fra Nepal….
Nå, men jeg kan jo ligesom forstå, at det er lidt “spild af penge”, fordi en hvalp tygger alt i stykker, som den kan komme i nærheden af.
Og ja, så kan jeg også godt se, at det er åndssvagt og bruge 800 kroner for en smuk kurv, hvis den er bidt i stykker første gang Uffe er alene hjemme.

….så derfor har vi købt en klassisk sort plastik kurv, hvor vi så har lagt et lammeskind i – det pynter da trods alt, bare en lille smule. Men prøv lige engang og se, hvor meget grej vi har til ham, indtil videre…..

Hvalpetræning og socialisering

Vi tilmeldte os allerede hvalpetræning kort tid efter, at vi vidste, at vi skulle have Uffe.
Vi synes egentlig bare, at det er skide vigtigt, at han fra start får sig nogle legekammerater og bliver socialiseret.
..og så vil vi egentlig gøre alt for, at han bliver en hund, som er totalt nem og have med rundt – uden han kommer i problemer med andre hunde. 

Derudover er det sku’ en lærerig proces for Uffe, og vi håber, at han forstår bare en lille smule….
Matias har valgt og iagttage hvalpetræningen. Det er jeg sikker på bliver meget godt.
Hver søndag klokken 10:00 i 4 måneder, bum.
Jeg tror Uffe bliver dygtig med hans lærermester-Schøler.

Jeg er mega sikker på, at det bliver så skide hyggeligt med en hund i sit liv.
….men samtidig også den hårdeste opgave til dags dato. 

Beklager på forhånd for hvalpespam!

Kommentarer

Hvad har du på hjertet?

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Se næste indlæg

Kylling i rød karry i fad