Hjemmelavet hvidløgs-persille mayonnaise
·
Dyppelse· Laura Buje
Det helt fantastisk ved at lave hjemmelavet mayonnaise, det er, at du kan få den til at smage af hvad som helst!
Jeg har denne gang lavet en mayonnaise, som er lavet på hjemmedyrket persille og fed hvidløg.
Det kræver en rolig hånd når olie skal hældes forsigtigt sammen med æggeblommen – første gang jeg lavede mayonnaise, måtte jeg lave den om hele fire gange, fordi den blev ved med at skille – så tag dig god tid og vær tålmodig, så får du den bedste mayonnaise! 😀
Det skal du bruge:
- 1 æggeblomme.
- Cirka 1,5 dl. smagsneutral olie (jeg brugte rapsolie).
- 1 spsk. æbleeddike.
- 1 tsk. dijonsennep.
- Lidt salt og peber.
- 1 fed hvidløg.
- 1 håndfuld frisk persille.
Sådan gør du:
- Hak persille og hvidløg fint sammen og lad det stå i en separat skål.
- Hæld æggeblommen, eddiken, salt og peber op i en ny skål og pisk det grundigt (jeg brugte en håndmikser).
- Fortsæt med at pisk hurtigt og tilsæt olie lidt efter lidt, i tynde stråler. Det tager cirka 5 minutter at piske alt olien i.
- Når din mayonnaise har den konsistens du ønsker, tilsætter du sennep, persille og hvidløg og pisker det sammen.
- Hæld det i en bøtte som kan lukkes tæt og stil så på køl.
- Kan cirka holde sig i tre dage, da der jo ingen konserveringsmidler er i.
- Nyd den til nogle sticks, som dyppelse til dit måltid eller til en god omgangs pommes frites!
Kommentarer