Veganske romkugler
·
Her kan absolut hele målgruppen være med! Veganske romkugler, som er glutenfri og som har en cremet konsistens og som giver en god mæthed. Jeg har leget lidt med opskriften over flere gange, simpelthen for at finde ud af, hvad jeg skal undlade at komme i og hvad jeg skal have mere fokus på.
Jeg har ikke brugt dadler i denne opskrift, da jeg har et par andre opskrifter, hvor hovedingrediensen er dadler.
Jeg har rullet nogle af mine romkugler i krymmel og nogle i kokos. Du kan også rulle dem i mandelflager, nøddeknas eller lignende – det er kun fantasien, som sætter grænser.
Tilberedningstid: 20 minutter.
Antal portioner: 16 stk.
Det skal du bruge:
- 1 dåse kidney bønner, hæld vandet fra.
- 60 gram banan.
- 4 spsk. kokos fibermel.
- 4 tsk. kaffe.
- 3,5 spsk. kakaopulver.
- 2 spsk. romessens.
- 1 tsk. peanutbutter.
- 1 tsk. sødemiddel.
- Kokos og krymmel til at trille dem i.
Sådan gør du:
- Kom kidney bønner, banan, kokos fibermel, kaffe, kakaopulver, romessens, peanutbutter og sødemiddel op i en foodprocessor og blend hele moulevitten til en ensartet masse.
- Tag en spiseske og form massen til 16 lige store kugler, som herefter enkeltvis trilles i enten kokos eller krymmel.
- Er bedst helt kolde – så kom dem gerne på køl inden du spiser dem.
- Skal opbevares på køl.
- Velbekomme!
Kommentarer