Glutenfri og sukkerfri banankage

Glutenfri og sukkerfri gulerodskage

Det her er min favorit sunde kage uden gluten! Jeg er simpelthen vild med den!
Generelt, så må gulerodskage altså være favoritten over nemme kager. Jeg ved ikke, om det er ostecremen på toppen, som lige giver det sidste pift – det tror jeg måske det er! 😉

Jeg har brugt nogle forskellige mel sorter, som er uden gluten og som smager rigtig godt hertil.

Jeg er blevet ret vild med kokos fibermel, som har en meget, meget mild smag af kokos og som giver den helt perfekte faste masse, som hverken bliver tør eller tam. Med kokos fibermel kan du dog kun erstatte cirka 30% af, hvad du fra start skulle have brugt af mel, så derfor har jeg kombineret kokos fibermel sammen med lidt glutenfrit mel og mandelmel.

Tilberedningstid: 45 minutter. 
Antal portioner: 10 personer. 
Bageform: Rund springform, 16 cm. 
Det skal du bruge (kagen):

Sådan gør du:

  • Kom alle ingredienserne op i en skål og rør det godt sammen.
  • Beklæd din springform med bagepapir og hæld dejen over i.
  • Bages ved 200 grader varmluft i cirka 25 minutter.
  • Lad den afkøle fuldstændig imens du laver din frosting.

Det skal du bruge (frosting):

  • 150 gram smøreost, neutral.
  • 1 spsk. friskpresset citronsaft.
  • Revet citronskal, fra en halv citron.
  • 1 dl. sukrin melis (muligvis mere, muligvis mindre – vurder selv hvordan du kan lide konsistensen).
  • 0,5 tsk. vanilje.

Sådan gør du:

  • Pisk smøreost, vanilje og sukrin melis godt sammen med din håndmikser.
  • Tilsæt så revet citronskal og citronsaft og pisk det godt sammen.
  • Kom cremen på en sprøjtepose og pynt din afkølede kage.
  • Velbekomme!

Kommentarer

Hvad har du på hjertet?

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Se næste indlæg

Glutenfri og sukkerfri banankage