Den snaskede favorit

Oksesteaks i fad

Jeg har i mange år ikke brudt mig noget som helst oksekød, medmindre det var oksefars. Det er ikke smagen, men konsistensen, som jeg ikke har brudt mig om. Det gør jeg egentlig heller ikke nu. Men! Jeg har fundet en ny metode, hvor kødet forbliver mørt og saftigt; jeg steger mit kød i alkohol – JEP! En god sjat rødvin og 30 sekunder med fuld marmelade på temperaturen – så kan jeg love dig for, at kødet bliver godt! Du kan eventuelt se min video på min instagram, hvor jeg viser det (ligger under video i min historik): Se min instagram her. 

Tilberedningstid: 1,5 time.
Antal portioner: 2 personer.
Det skal du bruge:

  • 2 oksesteaks, 400 gram i alt (jeg brugte flanke).
  • 250 ml. madlavningsfløde, 8%.
  • 1 dl. let morney sovs.
  • 2 dl. rødvin.
  • 1 håndfuld frosne bønner.
  • 2 rødløg i halve skiver.
  • 1 skalotteløg i små tern.
  • 250 gram champignoner i skiver.
  • 2 håndfulde friske basilikum blade.
  • 300 ml. pastasauce/tomatsauce (jeg købte en færdiglavet).
  • 1 spsk. tomatpuré.
  • 250 gram frisk pasta.
  • 0,5 spsk. tørret basilikum.
  • Frisk revet parmesanost.
  • Salt og peber.
  • Olie til stegning.

Sådan gør du:

  • Steg løg, bønner og champignoner i lidt olie på en varm pande, og krydr med salt og peber. Lad grøntsagerne stege godt igennem.
  • tag et ildfast fad og hæld tomatsauce heri, så det dækker hele bunden. Fordel 1 håndfuld friske basilikum blade udover saucen. Kom herefter de stegte grøntsager ovenpå.
  • Krydr dine steaks med salt og peber, og varm en pande godt op med lidt olie og smør. Når smørret er smeltet og panden føles godt varm, så giver du bøfferne 1 minut på hver side med fuld skrue. Herefter hælder du 2 dl. rødvin udover bøfferne og lader det stege med fuld varme (selvfølgelig under kontrol og ingen tændte brandalarmer 😉 ), i cirka 1 minut. Herefter fjerner du bøffer fra panden og hælder madlavningsfløden ned på panden og lader det simre sammen med rødvinen.
  • Skær dine steaks over i skiver og fordel skiverne oven på grøntsagerne i fadet. Drys med lidt parmesanost.
  • Kog dine pastaer så der stadig er bid i dem, da de kommer med ind i ovnen og bager videre – det er derfor vigtigt, at du ikke koger dem møre fra start.
  • Fordel pastaen i fadet og hæld rødvinssovsen henover og dernæst morneysovs. Drys med frisk revet parmesanost og tørret basilikum.
  • Bages i cirka 12-15 minutter ved 200 grader varmluft.
  • Velbekomme!

Kommentarer

Hvad har du på hjertet?

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Se næste indlæg

Den snaskede favorit