Jule-marengs med appelsincreme

Sundere kartoffel porre suppe

Jeg elsker kartoffel porre suppe!
Det er nok sjældent, at du har set en grøn kartoffel pore suppe, men det er fordi, at jeg har valgt at udnytte hele porren. Normalt plejer jeg kun at bruge det hvide stykke på porren, men det er blot for udseendets skyld.
Den her kartoffel porre suppe er simpelthen så skøn. Den er fyldt med smag og så er den totalt fedtreduceret.

Tilberedningstid: 45 minutter. 
Antal portioner: 4 personer. 
Det skal du bruge (suppe): 

  • 3 hele porre.
  • 500 gram kartofler.
  • 2 spsk. rapsolie.
  • 1 liter grøntsagsbouillon.
  • 250 ml. Cheasy fløde 4%.
  • 1 tsk. revet muskatnød.
  • Smag til med salt og peber.

Tilbehør (rugbrødskrutoner og kalkunbacon): 

  • 1 pakke kalkunbacon.
  • 4 skiver rugbrød.
  • 4 spsk. rapsolie.
  • Groft salt.

Sådan gør du: 

  • Skyl og rens dine porre og kartofler og skær dem ud i tynde skiver og små stykker. Behold endelig skrællen på dine kartofler.
  • Kom dem i en gryde sammen med olie og lad dem simre i et par minutter.
  • Tilsæt 1 liter grøntsagsbouillon og kog dine porre og kartofler helt møre. De skal cirka koges i 20 minutter.
  • Find din stavblender frem og blend hele grydens indhold til en lind konsistens.
  • Når din konsistens er lind, tilsætter du Cheasy fløde, muskatnød, salt og peber og lader det koge op.
  • Smag til med salt og peber.
  • Lad den simre imens du laver dit tilbehør.

Sådan gør du (tilbehør):

  • Tag fire skiver rugbrød og skær dem i små firkanter.
  • Varm en pande godt op og tilføj 2 spsk. rapsolie og fordel lidt groft salt udover panden (hvis du kan have alle fire rugbrøder på din pande, tilføjer du 4 spsk. rapsolie i stedet for 2 spsk.).
  • Når din olie er godt varm, fordeler du dine rugbrødsstykker på panden og vender dem jævnligt. Skru endelig lidt ned for varmen.
  • Når de er lidt sprøde på hver side, lader du dem dryppe af på et stykke køkkenrulle – de må ikke ligge ovenpå hinanden. Herefter vil du opnå de bliver fuldstændig sprøde.
  • Dette gentager du, hvis ikke du kunne have alle fire rugbrøder på samme pande.
  • Herefter skære du dit kalkunbacon ud i små tern/skiver og lader dem stege godt igennem på en pande indtil de er færdige.
  • Fordel lidt tilbehør ovenpå din suppe lige inden servering.
  • Velbekomme!

Kommentarer

Hvad har du på hjertet?

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Se næste indlæg

Jule-marengs med appelsincreme