Definitionen af jul

Kartoffelpizza med mozeralla, seranoskinke og rosmarin

Der er intet som en nybagt pizza med noget lækkert fyld. Jeg kan varmt anbefale denne skønhed, som virkelig smager godt, mætter og er totalt saftig!

Bunden er hjemmelavet, men hvis du står og ikke har tid til at lave den selv – så køb eventuelt en god færdiglavet dej.

Tilberedningstid: 1,5 time. 
Antal portioner: 2 personer. 
Det skal du bruge (pizzabund): 

  • 5 spsk. olivenolie.
  • 200 gram durummel.
  • Cirka 400-600 gram hvedemel (kom lidt i ad gangen).
  • 5 dl. lunken vand.
  • 50 gram gær.
  • 2 tsk. groft salt.
  • Lidt olivenolie til hævning.

Sådan gør du:

  • Opløs gær i lunken vand og tilsæt så olie, salt og durummel og rør det godt sammen.
  • Tilsæt hvedemel lidt efter lidt indtil dejen er lind og ikke hænger alt for meget fast på dine fingre.
  • Dejen skal gerne være fugtig når du stiller den til hævning.
  • Smør din hæveskål ind i lidt olie og lig så dejen oveni med et viskestykke over.
  • Lad den hæve i cirka 40 minutter et lunt sted (imens ordner du dine kartofler).
  • Når dejen har hævet, deler du den i to lige store stykker og kommer på hver sit bagepapir.
  • Rul dejen ud og kom fyldet på.

Det skal du bruge (fyld):

  • 6 kartfofler.
  • 4 spsk. pesto.
  • 8 skiver seranoskinke.
  • 2 pakker frisk mozeralla.
  • 1 løg i skiver.
  • Lidt tørret rosmarin.

Sådan gør du:

  • Skyl dine kartofler og skær dem så meget tynde (jeg brugte et mandolinjern).
  • Lig dine kartoffelskiver i en skål med iskoldt vand i cirka 15 minutter. Efter de har lagt i vand i 15 minutter, ligger du dem til tørring på et rent viskestykke og dupper dem af for vand.
  • Smør hver pizza med 2 spsk. pesto.
  • Fordel kartoffelskiverne på pizzaerne og herefter seranoskinke og så løg.
  • Skær din mozeralla ud i skiver og fordel på pizzaerne.
  • Drys med lidt tørret rosmarin.
  • Lad dine bradepander stå inde i ovnen, imens du varmer ovnen op til 250 grader. Når ovnen er rammer 250 grader, skubber du dit bagepapir med pizzaerne over på de varme bradepander. Bages ved 250 grader varmluft i cirka 15-20 minutter, eller til din pizza er gylden og kanterne er sprøde.
  • Velbekomme!

Kommentarer

Hvad har du på hjertet?

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Se næste indlæg

Definitionen af jul