Nemme fyldte chokolader

Definitionen af jul

December måned har for mit vedkommende, de sidste mange år, bestået i at arbejde til sent om aftenen og stort set hver dag. Jeg har altid arbejdet i butik, hvilket er et job, hvor du arbejder ekstra hårdt igennem i højsæsonerne. Jeg skiftede arbejdskarriere, da jeg besluttede mig for, at prøve kræfter med et job hos Danmarks Domstole, hvilket er den bedste beslutning jeg nogensinde har taget. 

Det har i år betydet, at jeg allerede har kunne gå på juleferie den 21. december. Det har givet mig enormt meget tid til at kunne være sammen med min familie og nærmeste, hvilket har været så fantastisk! Generelt, så har mit nye arbejde givet mig rigtig meget overskud her i livet, i forhold til, hvad jeg har været vant til. Jeg er sikker på, at det er fordi, at jeg har fundet min plads på arbejdsmarkedet, hvilket i mange år har været ufattelig svært for mig, at blive klar over, hvad det var jeg helt præcist ville.

I år har vi holdt jul ude i mine forældres sommerhus. Der er plads til nattøj hele dagen, en hulens masse slik og film i fjernsynet. Anden og flæskestegen simre inde i ovnen, og duften spreder sig. Jeg er af og til lige henne og tjekke, om anden har det godt inde i ovnen (smiler). I år prøvede jeg for første gang, at være med til at “partere” anden – så kan jeg sku’ da også finde ud af det! Og med min fars gyldne ord: “Ja Laura, man ved jo aldrig, hvornår det bliver dig der holder julen – så er det godt, at du kan finde ud af og ordne anden.True. 

Menuen hjemme hos os består i and, flæskesteg, almindelige skrællede kartofler, sukker-kartofler, verdens bedste rødkålssalat (som min mor er totalt ekspert til at lave), ande-sovs, flæskestegs-sovs og chips. Jeg savler helt, bare ved tanken om at kunne spise det, lige nu og her. Min favorit er anden. Jeg E-L-S-K-E-R and! Og sovsen, som min far laver, den er helt fantastisk – I ringer bar’, hvis I skal andesteg og har brug for den perfekte opskrift! 

På slikfadet hjemme hos os, er det et must-have, at der er Toffifee. Derudover er der hjemmelavet chokolade platter, vaniljekranse, småkager, fyldte chokolader og konfekt. Det er udelukkende de mad-glades jul, når det er jul hos min familie.

For mig er det vigtigste i julen, at der er en ro og hygge, og at jeg ser min familie og mine nærmeste. At jeg i det store billede, laver alt det, som der nødvendigvis ikke er så nemt at finde tid til i hverdagen, på trods af afstand og gøremål. Jeg har fri mellem jul og nytår, så jeg skal til Hjørring for at besøge min familie og så skal jeg til Suspekt-koncert med vores vennepar, som vi også skal holde nytår sammen med!

Nu hvor julefreden snart er ved at være forbi, betyder det, at jeg fra januar måned vil have fokus på sunde madplaner til jer igen! Jeg er gået i tænkeboks, for at finde på nye opskrifter som smager godt, er nemme at lave, er billige og er sunde.

En pige skrev engang i et forum til andre piger: “Hvad tager I egentlig på juleaften?” 
En anden pige fra forummet skrev: “Omkring 2-3 kilo.” 
….. ha ha ha ha…. 

Følg med! Jeg er ved min fulde-5 igen, så jeg er tilbage på skriveskrænten og vil give jer nogle skønne indlæg fremover!

Knus 

Kommentarer

Hvad har du på hjertet?

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Se næste indlæg

Nemme fyldte chokolader