Jule nødder

Risengrødskage med kirsebærsovs og vaniljekranse

Damn! Så så man lige dén opskrift, hva? Hold da nu kæft…. Så har vi altså med alle mine favoritter at gøre, i én kage! (smiley der savler)

Jeg elsker at lave cheesecakes – det har I nok opdaget….. Mén, det er egentlig ikke fordi cheesecake er min yndlings kage – sådan rent smagsmæssigt.. Slet ikke endda – men jeg elsker opbygningen på en cheesecake! Du får dén dér sprøde bund og lynhurtigt får du den klistrede, smagsfyldte og lækre creme…. OG hvordan kobler man så lige det sammen hvis den skal omhandle jul?

Jo, nu skal du høre… Bunden er lavet på digistive og vaniljekranse. Fyldet er en risengrød/risalamande og toppen er en kirsebærsgelé drysset med friskrevet hvid chokolade. Bum. Og se så med her, for her er opskriften:

Antal portioner: 14 personer. 
Tilberedningstid: 3 timer. 
Det skal du bruge (bund): 

  • 0,5 rulle digistive.
  • 200 gram vaniljekranse.
  • 130 gram smør.

Sådan gør du:

  • Find en stor gryde frem og kvas så dine digistive og vaniljekranse godt med dine hænder.
  • Kom smøret oveni og lad det simre indtil du kan fornemme at smørret er trængt godt ind i kiksene.
  • Beklæd en springform på 26 cm. med bagepapir og hæld din kikseblandingen heri.
  • Pres kiksene godt ned og stil bunden på køl.

Det skal du bruge (creme):

  • 400 gram færdiglavet risengrød.
  • 0,5 liter piskefløde 38 %.
  • 1 dl. mandelflager.
  • 2 spsk. vaniljesukker.
  • 0,5 tsk. mandelaroma.
  • 1 knivspids salt.
  • 0,5 tsk. frisk citronsaft.

Sådan gør du:

  • Pisk din fløde til flødeskum og bland så forsigtigt alle de andre ingredienser heri.
  • Fordel cremen udover din kiksebund og stil kagen på køl i 2 timer.
  • Imens laver du din gelé.

Det skal du bruge (gelé):

  • 800 gram kirsebærsovs.
  • 8 blade husblas.

Sådan gør du:

  • Si kirsebærerne fra din kirsebærsovs og kom sovsen op i en gryde.
  • Få din kirsebærsovs op og koge.
  • Find en skål frem med koldt vand og blød dine husblas op i det.
  • Klem enkeltvis væsken fra dine husblas og kom dem i din boblende kirsebær sovs.
  • Når alle dine husblas er opløst stiller du geléen på køl.
  • Geléen er klar til at blive hældt udover din kage når den har en temperatur der er koldere end din kropstemperatur (godt fif). Det tager cirka en halv times tid – så ha’ tålmodighed.
  • Når geléen er hældt på din kage, skal den stå på køl i yderligere 30 minutter.

Tilbehør: 

  • Friskrevet hvid chokolade.

2 kommentarer

  • Christina

    Hej Laura. Uha…kagen ser lækker ud. Jeg skal lige hører dig af, om massen af risengrød bliver så fast, at den ikke “løber”? Venligst Christina

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Laura Buje

      Hej Christina! Jeg har ikke haft problemer med det. Du kan eventuelt benytte dig af husblads, hvis du føler dig mere sikker med det. Men ellers, så kog din risengrød ind med lidt mindre mælk end hvad du ellers ville have gjort 🙂
      Knus.

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Se næste indlæg

Jule nødder